A 75 éves Gyárfásnak körülbelül öt és fél évet kell a börtönben töltenie

2024. február 13. 06:44

A Nap TV volt tulajdonosa egyfajta „nyugdíjaskörletbe” kerülhet.

2024. február 13. 06:44
null

Ahogy korábban megírtuk, a Fenyő-ügyben Gyárfás Tamást hét év fegyházra ítélték. A Magyar Nemzet értesülése szerint a Gyárfáshoz hasonlóan idős fogvatartottak számára a börtönben számos reintegrációs programot és munkalehetőséget is felkínálnak, ugyanakkor fokozottan ügyelnek az egészségükre is. Így a Nap TV volt tulajdonosa egyfajta „nyugdíjaskörletbe” kerülhet. 

A fegyház a legszigorúbb büntetési forma, ahol a fogvatartottak folyamatos irányítás és ellenőrzés alatt állnak.

Ugyanakkor a legszigorúbb fokozatban is számos lehetőség van arra, hogy az elítéltek hasznosan töltsék el az időt, és a szabadulás után könnyebben visszailleszkedjenek a társadalomba. Amennyiben az ítélet jogerőre emelkedik, a A Nap TV volt tulajdonosának a kiszabott büntetés legalább négyötödét kell majd letöltenie, vagyis körülbelül öt és fél évet kell majd börtönben töltenie. Az elítélt otthonában várja a másodfokú döntést, addig is hetente egyszer jelentkeznie kell a rendőrségen.

Gyárfás Tamás már 75 éves, és ha börtönbüntetést kap, akkor 80 év körül szabadulhat.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága szerint csak néhány személyes tárgyat tarthat majd magánál a zárkájában, például egy tankönyvet, egy kegytárgyat és egy családi fotót. Az időt a börtönben többek között könyvek olvasásával, a múlt emlékeinek felelevenítésével és a családi fotók nézegetésével töltheti majd, valamint részt vehet különféle reintegrációs programokon is, hogy könnyebben vissza tudjon majd illeszkedni a társadalomba.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága nagy hangsúlyt fektet az elítéltek oktatására, önbecsülésük és felelősségérzetük fejlesztésére, valamint a társadalmi hasznosság tudatának kialakítására. Az időskorú elítéltekre kiemelt figyelmet fordítanak, és az idősebb fogvatartottaknak a börtönben könnyebb munkákat vagy tevékenységeket biztosítanak az egészségük és a visszailleszkedési folyamatuk támogatása érdekében.

 

 

 

***

Nyitókép: Gyárfás Tamás, és jogi képviselője, Zamecsnik Péter a bíróságon (Fotó Ficsor Márton / Mandiner)

 

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Syr Wullam
2024. március 08. 12:49
A végén még majd kártérítést is kap. 🤮
Lajoss
2024. február 17. 15:09
Ez még elsőfok,ha tudjátok,hogy mi az…. tehát teljesen értelmetlen írás…
yes_we_can
2024. február 14. 02:20
Az egyik legnagyobb mocsok ebben az Országban.
Spiritmonger
2024. február 13. 23:52
A másodfokú tárgyalásig házi őrizetben lesz. Azt beszámítják neki, valószínűleg levesznek neki, kap úgy 5 év börtönt, 2/3-os kedvezménnyel, amiből még lejön a reintegrációs őrizet. Olyan 2 és fél évet lesz bent.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!