„Ki lehet lépni belőle, nem kötelező az ott-tartózkodás” az EU-ban – kifakadt Ungváry Krisztián a „brüsszelezőkre”

2024. január 23. 18:54

„Ezekért a dolgokért komolyan mondom, felelősségre kellene vonni az elkövetőket, nagy nyilvánosság előtt” – háborodott fel a történész.

2024. január 23. 18:54

„A Fidesz retorikájában Brüsszelt rendszeresen a Szovjetunió Moszkvájához hasonlítják” – állítja keddi cikkében a Telex. A lap a témában még Ungváry Krisztián történészt is megkérdezte.

Ungváry: Felelősségre kellene vonni az „elkövetőket”, nagy nyilvánosság előtt

Mint a lap tájékoztat, a történész „egészen fájóan övön aluli ütéseknek” tartja a hasonlatot, mert szerinte az „szellemi kútmérgezés”. „Ezekért a dolgokért komolyan mondom, felelősségre kellene vonni az elkövetőket, nagy nyilvánosság előtt” – fakadt ki a lap cikke szerint Ungváry, hozzátéve, hogy szerinte a hasonlattal „olyan iszonyatos kárt okoznak ezzel az emberek fejében, olyan szinten járatják le a demokratikus intézményrendszert, ez kútmérgezés”.

Úgy tesznek, mintha mi valami kényszerből mentünk volna a Nyugat után, holott Magyarország kérte, hogy vegyék fel az Európai Unióba. Ki lehet lépni belőle, nem kötelező az ott-tartózkodás”

– fakadt ki Ungváry, felidézve, hogy „ezzel szemben a Szovjetuniót nem hívta ide senki.” A történész szerint „mindennek a legalja ezt a kettőt egy lapon említeni.”

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kacsoh Dániel

Mandiner

Idézőjel

Röviden még egyszer a kormány és az ellenzék Európa-politikájáról.

A lap teljes cikkét a témában ide kattintva olvashatja.

***

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Dursun Aydemir / ANADOLU / Anadolu via AFP

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Miki22
2024. január 26. 16:04
Barom budos segnyalo fosss. Pali. Egyedül mi magyarok vagyunk az akik ne hodolunk be s adjuk el a buziknak akik brusszelbe vannak a szabadsagunkat orszagunkat hazankat hitünket. Ezért tartanak a ganyeba mind. Utolsokat rugjak a buzi brusszeli kutyát. Egész vilag előtt le szerepeltek a rabszolga tarto buzik soros buzi fiaval élén.
optimiska-2
2024. január 25. 09:08
Hisztiznek a libsik! Rettegnek az EP választásoktól. Krisztián már be is fosott.
Felvidéki MAGYAR
2024. január 24. 16:28
Ez a felvett nevű zsiráf elmehet a qrw@ anyjába! Azt hiszi, mennyire jól látja a helyzetet ... "Lószart, mama!"
egy genetikusanalattvaló
2024. január 24. 15:33
A füttyös történész fordítva ül a lovon. Ugyanis, miután tagok lettünk, egyenrangú félként van beleszólásunk az EU döntéseibe. Az EU Bizottságának és parlamentjének meg kutya kötelessége lenne a törvényeket betartani. A megoldás tehát nem az, hogy behúzott farokkal elsomfordálunk az unióból, hanem a saját érdekeinket érvényesítjük a közös döntéshozatalnál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!