Kedves Hajdu Steve! Szóval Azahriah és Szoboszlai „nem magyarok” többé? Hát miféle öngyűlölő zavarodottság kell ehhez a megfejtéshez, mondd?

2024. január 05. 05:55

Jönnek az illatos liberális kisszerűségek a tévécsatornákból, jönnek megint.

2024. január 05. 05:55
null
Kacsoh Dániel

Hajdu Steve már megint nem bírt magával. A humorista-színművész ezúttal nem a Balaton miatt borult ki, hanem Azahriah és Szoboszlai Dominik kapcsán tett otromba, alsó hangon is vitatható megjegyzéseket a magyarságra. Elöljáróban jegyezzük meg:

a nemzet jövője és a társadalom lelkiállapota szempontjából nagyjából mindegy, Steve mit gondol.

Mégis, kéretlen szócsőként mintha egy évtizedek, sőt évszázadok óta velünk élő, romboló liberális toposzt tett volna fel ismét a közbeszéd terített asztalára.

Ezt is ajánljuk a témában

Történt ugyanis, hogy az RTL Klub reggeli műsorában a vendégek nagy magyar teljesítmények megfejtésébe fogtak, ám egyikük, Steve rögtön a diskurzus kezdetén leszögezte, Szoboszlai és Azahriah esetében nem magyarokról van szó. Ők ugyanis többek. Egész pontosan így monologizált az amúgy méltán népszerű, ezúttal azonban korántsem viccelő médiaszereplő: „Azt azért figyelembe kell venni, hogy Azahriah és Szoboszlai már nem magyarok. Tehát nem magyar mentalitással dolgoznak és gondolkodnak. Nekik nem elég az, amit a közeg itthon rájuk süt.”

Hozzátette azt is, hogy

ezek a fiatalok istenáldotta tehetségek, akik nemzetközi szinten dolgoznak. „Mi nem akarunk dolgozni” – zárta gondolatait Hajdu.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyilván lehetnénk jóhiszeműek, óvatosan félreértve e gondolatsort, mondván, a nemzetközi sikerért nem elég itthon sikeresnek lenni, többet kell érte tenni, extra szorgalomra van szükség. Tiszta sor.

Csakhogy Hajdu Steve nem ezt mondta.

A Heti hetes egykori megmondóembere azt állította, hogy a magyar lét, e nemzethez való tartozás konkrétan kizárja ezt a teljesítményt. Magyar addig nem vívhatja ki, nem szerezheti meg az egész világ megbecsülését, amíg magyar.

Miféle öngyűlölő zavarodottság kell ahhoz, hogy valaki erre a megfejtésre jusson, s azt még a képernyőn is vállalja?

Persze, a magyart genetikailag alattvalónak tartó néhai Kertész Ákosban vagy akár a Fidesz-szavazókat idiótának nevező Csintalan Sándorban fellelhetjük a „szellemi elődöket”. De ott van ebben a kifakadásban a Nyugattól szinte kritika nélkül elaléló liberális elit, amely négyévente kénytelen rácsodálkozni, hogy vidéken is van élet, sőt, akár dolgos, értelmes, szorgalmas emberek is lakhatnak „mucsán”.

Kapcsolódó vélemény

Kertész Ákos

Hírklikk

Idézőjel

A történelemre vezethető vissza, ettől nincs igénye a személyes szabadságra, ettől válik szolgalelkűvé, alattvalóvá a magyar. Interjú.

Fel nem foghatom, miért érzi úgy valaki ebben az országban, hogy mi, magyarok ab ovo szerencsétlenebbek és gyengébb minőségűek lennénk, mint nyugati társaink – hiszen Hajdu aligha a szingapúri, dél-koreai vagy japán viszonyokra gondolt, amikor kimondta sommás ítéletét a magyarok felett. Pedig akár arra is gondolhatott volna.

Vannak hibáink, bűneink, rossz tulajdonságaink? Bizonyosan. De ezeréves történelmünk rogyásig van nagyszerű, az egész világ méltatását kiérdemlő teljesítményekkel. 

Ráadásul Európa azon része, amit Steve és társai remegő térdekkel vágynak, az előző félezer évet a mi régiónknál jóval szerencsésebben vészelhette át. Kár is lenne taglalni, a Nyugat gazdagabb, mint mi, ott a polgári és kapitalista átalakulás jócskán beelőzött minket, amíg errefele a Habsburgokkal, a törökökkel és a szovjetekkel viaskodtunk, onnan részvényekből finanszírozott hajócsodák járták körbe a világot, a felhalmozott vagyont pedig nem zabrálták el sorozatosan a berendezkedő elnyomó idegenek.

Ezek tények, amik magyarázhatják az egyébként egyre csökkenő lemaradásunkat. De azt nem, hogy ezzel emberi minőségünkben is hátrébb lennénk. Sőt.

Szerintem Szoboszlai és Azahriah is kikérné magának, hogy ők ne lennének magyarok, ahogy Karikó Katalin vagy Krausz Ferenc is! Mind magyarok vagyunk, akár feljutunk a csúcsra, akár nem.

Azzal a mentalitással azonban, amit Hajdu Steve képvisel, senki sem juthat egyről a kettőre. Magyarként.

És akkor arra még ki sem tértünk eddig, hogy a humorista szerint mi, magyarok nem dolgozunk eleget. Néhány millió honfitársunk ezzel akkor is vitatkozna, ha egyébként szereti az öngyűlölő liberális mantrákat...

De van itt némi pozitív kicsengés is! Miután a világmegfejtő színművész úr sikere bizonyosan nem mérhető az általa említett sztárokéhoz, az ő logikáját használva kimondhatjuk:

Hajdu Steve bizony virtigli magyar! Üdv a klubban!

(Nyitókép: YouTube-képernyőfotó)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 274 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ztibi
2024. január 08. 09:28
Aljas csepűrágó...
Kinca
2024. január 06. 12:40
Hajdu STEVE....Azt gondolta, sikeresebb lesz ezzel a névvel...( ja, ő magyar????) Nálam ezt érte el: messziről kerülöm.
Hobby024
2024. január 06. 08:03
Megszállott footballrajongó és egyben FTC szurkoló vagyok, de az igazság és az objektivitás miatt (és nem azért,hogy ezt a senkit védjem) Emlékeztetnék Máté Csaba leváltására. Kubatov Gábor Mátét példátlanul sikeres edzői munkája ellenére kirúgta, és a következőkkel indokolta: A magyar mentalitású,és a magyar közegben szocializálódott edzők Nem FTC szintűek. Példaként Bognár Györgyöt hozta fel (alias KASZINÓS), mint semmirevaló, magyar emberi és sportszakmai képződményt. Igaz , hogy a Bognár által vezetett Paks az utolsó fordulóig vezette a bajnokságot csupa magyar játékossal és tized annyi költségvetésből.
faramuci
2024. január 06. 07:42
Ne at nézd mit mond,hanem azt hogy ki mondja......egy hazátlan senki
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!