Ha nem jön a vonat, most kivételesen nem a MÁV tehet majd róla

2024. január 09. 18:51

Szerdán hajnali 2 órától pénteken 18 óráig tart a sztrájk, ami minket is érint.

2024. január 09. 18:51
-

A német vasúttársaság (Deutsche Bahn - DB) tájékoztatása szerint a sztrájk ideje alatt a német vasúti hálózaton a távolsági és regionális forgalomban jelentős fennakadásokra, hosszabb eljutási időkre kell számítani. A DB azt javasolja az utasoknak, hogy amennyiben tehetik, halasszák el utazásukat – írta a Mávinform. A közlemény szerint a Németország felé utazóknak érdemes tájékozódniuk a DB és a MÁV tájékoztatási felületein, illetve ügyfélszolgálatainál. 

Az utazás lemondása esetén a január 8-ig megváltott, január 9-én estére, 10-ére, 11-ére vagy 12-ére Németországba, illetve Németországból vagy Németországon keresztül történő utazásra szóló menetjegyek és helyfoglalások díjmentesen visszaválhatók, vagy január 19-ig a jegyen feltüntetett viszonylatban felhasználhatók. 

Online vásárolt menetjegyek visszaváltását a mobil alkalmazásban és az [email protected] e-mail címen lehet kezdeményezni. A menetjegyek más időpontra érvényesítése a nemzetközi jegypénztárakban az utazás megkezdése előtt intézhető.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
files32
2024. január 10. 08:55
Legalább lesz mire fogni.
lefty67
2024. január 09. 22:06
Ébresztő németek! Elzavarni ezeket a zöldbolond,USA-bérenc,ukránhívő politikusokat! Alice Weidelt kancellárnak!
Vasalo
2024. január 09. 21:57
A legjobb volt az egyik német állami TV hiradoja. A vasut DBAG reggel 2:00 orátol sztrájkolni fog. Nem tudni melyik vonat és mikor fog menni. A privát vasutak állitolag nem sztrájkolnak, de ha a vezérlöközpontok munkatársai sztrájkolnak, akkor a magán vasut is müködésképtelen. A sztrájk 3 napig fog tartani, de van egy jo hir is. „Az interneten az okos telefonon informálodni lehet mikor milyen vonat fog menni, Sajnos azonban nincs ott semmi informácio.“ Hát ez valoban jo hir - a németeknek. Az utakat a traktorok meg a fuvarozok blokkolják, de a TV remek tanácsokat osztogat. 🤣😂🤣🤣🤣🤣
lbs0420
2024. január 09. 20:04
A firkászi pofátlanság jellemző megnyilvánulása! Amúgy jobb ha megtudja a kretén, semmihez nemértő tasztatúra csépelő, hogy az egykor legendásan a pontosságáról ismertnémet vasút a DB menetrendszerűsége 95%-5ól leromlott 80%-ra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!