Deutsch Tamás: A diktatúrák hagyományait követi az Európai Parlament baloldali többsége

2024. január 17. 16:22

A fideszes képviselő értékelése szerint nagy hazaáruló flow-ban van a Momentum.

2024. január 17. 16:22
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Egyszer és mindenkorra világossá vált, hogy amit évek óta mondunk, az igaz. Ursula von der Leyen ugyanis egyértelművé tette, hogy ha Magyarország hozzá szeretne férni a továbbra is visszatartott uniós forrásokhoz, akkor annak az a feltétele, hogy változtassunk a migrációs politikánkon és a genderőrületet elutasító gyermekvédelmi törvényen” – értékelte a mai európai parlamenti vitát a Mandinernek Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője, hozzátéve, 

teljesen egyértelmű, hogy ez a politikai nyomásgyakorlás és zsarolás az alapvető oka a pénzek visszatartásának.

Ritkán mond ilyet az ember, de Gyurcsány Ferencnek igaza volt, amikor tavaly azt nyilatkozta, hogy a Magyarországgal szembeni politikai nyomásgyakorlás alapjául szolgáló érvek mögött ők állnak, csak ezek be voltak csomagolva egy jogi köntösbe. 

Deutsch szerint a parlament baloldali többsége gyakorlatilag kitárazott a politikai nyomásgyakorlás tekintetében, de most megint rátettek egy lapáttal.

„Az, hogy ösztönzik a tanácsot vagy a bizottságot, hogy újabb 7. cikkely szerinti eljárás induljon hazánkkal szemben, ami már a szavazati jogunk elvételével is járhat, 

az az Európai diktatúrák legrosszabb hagyományát követi: ha valakivel politikai vitád van, akkor iktasd ki, némítsd el”

– mondta a politikus. 

A képviselő külön kitért a két, „állampolgárságát tekintve magyar” momentumos EP-képviselő, Donáth Anna és Cseh Katalin tevékenységére. Mint fogalmazott, 

nagy hazaáruló flow-ban van a Momentum, 

hiszen szerdán egy módosító indítvánnyal elérték, hogy a magyar kutatók, tanárok és diákok továbbra se vehessenek részt az uniós programokban”. 

A szerdai vitában pedig Cseh Katalin – a rá jellemző izgatottsággal – teljes meggyőződéssel arról beszélt, hogy bűn és hiba volt, hogy Magyarországnak folyósították a támogatások egy részét. Tehát az uniós források törvénytelen visszatartásának megszüntetésére azt mondta, hogy ez borzalmas.

Ezt is ajánljuk a témában

A politikus szerint egyébként világosan látszik az is, hogy az ukrán támogatásra vonatkozó magyar álláspont 

a legnagyobb tüske a brüsszeli mainstream körme alatt.

 „A fanatikus háborús uszításban lévő brüsszeli bürokraták nagyon ritkán tudnak higgadtan reagálni arra, hogy valaki az azonnali tűzszünet és a béketárgyalások pártján van, és azt javasoltja, hogy Ukrajna támogatását máshogy oldjuk meg. Korábban erre sem volt példa, hogy egy ilyen stratégiai kérdés ilyen szélsőséges indulatokat váltson ki belőlük” – tette hozzá Deutsch.

A képviselő úgy látja, hogy az egész vitának nagyobb volt a füstje, mint a lángja, miközben eddig nem látott számú képviselő állt ki mellettünk, olaszok, lengyelek, spanyolok, osztrákok, szlovákok. 

Dramaturgiai szempontból ezt a vitát a magyar álláspont mellett kiállók nyerték meg”

– mondta Deutsch. 

A Fidesz EP-képviselő jelezte azt is, hogy miután Petri Sarvamaa finn képviselő lenácizta a Fideszt, az Európai Parlament és az Európai Számvevőszék elnökéhez fordultak, kezdeményezve a szükséges összeférhetetlenségi, méltatlansági eljárás megindítását  a képviselő ellen. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

 

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kovács Ubul
2024. január 17. 20:41
Mondja az egész életében eltartott állampárti mihaszna.
Conduct
2024. január 17. 20:40
“Ha valakivel politikai vitád van,akkor iktasd ki,némítsd el!”copyright by Fidesz
Bell & Sebastian
2024. január 17. 19:49
Tom Sawszátyár kalandjai, kerítésfestést döglött patkányért vállalok.
states-2
2024. január 17. 19:24
Azt nem értem, miből gondolja a momentum, hogy a hazaárulással szavazatokat lehet szerezni, miközben folyamatosan csökken a támogatottsága. Már a kerítésráncigálás sem jött be nekik, de ez meg pláne. Még a baloldali szavazónak is nyilvánvaló, hogy az uniós pénzt azt ő is kapja, lásd pedagógus béremelés. És az is nyilvánvaló, hogy ezzel Orbánt sem lehet megbuktatni, mert a Fidesz támogatottsága nem csökken, ha most lennének a választások, most is simán nyerne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!