Gyurcsány az EU-s szupermérföldkövekről: Mi ezen nagyon sokat dolgoztunk. Nem kell hazudni, mi voltunk ott!

2023. április 04. 06:10

„A magyar polgárnak nincs saját véleménye általában, hanem visszamondja a saját referenciacsoportjának véleményét” – ezzel az „érvvel” hárította a DK-elnök a kijelentést, miszerint azért mégis megválasztották az emberek azt a kormányt, amelynek a pozícióját gyengítik külföldön a DK-s politikusok.

2023. április 04. 06:10
null

Fél évvel a Partizán-interjú után újra hosszabb időkeretben válaszolt újságírói kérdésekre Gyurcsány Ferenc. Az 54 perces, a Spirit FM Harcosok Klubja című műsorába készült interjúból már idéztük lapunkban azt a részt, amikor a DK elnöke gyakorlatilag elküldte a selyemzsinórt Karácsony Gergelynek, írtunk arról is, hogy Jézushoz hasonlította saját politikai közösségét, de az adásban az uniós pénzek brüsszeli visszatartásáról is kérdezték a volt miniszterelnököt. 

Arra a kérdésre, hogy nem növeli-e hazánk Unióból való kilépésének esélyét, ha a DK-s EP-képviselők a hazánknak járó EU-s források visszatartásán dolgoznak, Gyurcsány egyszerűen úgy felelt: nem is ezen dolgoznak a DK politikusai. 

„Orbán történelmietlen és nemzetietlen politikájának fenntartásához hozzájárult az a rengeteg pénz és... Angela Merkel is. Ennek megálljt kell parancsolni! Azt javaslom Orbánéknak, emeljék a tekintetüket Kijevre: még ott is forradalom tört ki, amikor az EU előszobájából ki akarták vezetni Ukrajnát” – mondta a volt kormányfő.

Gyurcsány szerint azonban most – a DK-s EP-képviselők segítségével – olyan feltételeket támasztott az EU Orbánnal szemben, ami lehetetlen helyzetbe hozta a kormányfőt. 

„Valójában az Unió azt mondta, hogy akkor kaptok pénzt, ha fölszámoljátok a NER-t. Csak ez bele van öltöztetve egy ilyen jogi köntösbe” – mondta Gyurcsány, aki szerint belátható időn belül „nem tud jönni” uniós forrás Magyarországra.

„Mi ezen nagyon sokat dolgoztunk. Nem kell hazudni, mi voltunk ott! Ez a dolgunk! De nemcsak Brüsszelben támadjuk az Orbánt, hanem itthon is” – ismerte el Gyurcsány Ferenc. Hozzátette: ők nem Magyarország ellen küzdenek, hanem Magyarországért, hogy „ilyen ocsmány kormánya ne lehessen”.

„Jó, de magyarok erre a kormányra szavaztak egy éve” – vetette közbe a műsorvezető.

„És?! Aronson óta tudjuk... A magyar polgárnak nincs saját véleménye általában, hanem visszamondja a saját referenciacsoportjának véleményét. Ha a magyar nyilvánosság 80 százalékát a Fidesz uralja, akkor az, hogy a magyar választók többsége a Fidesz véleményét visszhangozza, az nem csoda” – reagált Gyurcsány.

Nyitókép: Mátrai Dávid, Mandiner

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Globalfake
2024. január 17. 19:32
addig nem akarok meghalni amig ezt az embert nem látom lógni...
Bokros Birka
2023. április 04. 13:56
DK= Kollaboráns kommunisták a hatalomért eladnák a tulajdonunkat a Jenkiknek!
XTRO
2023. április 04. 13:41
Milyen kár, hogy nincs diktatúra .. egy ilyen mocskos hazátlan férget simán kivégeznének..
airmax
2023. április 04. 13:02
A mi Ferink lódít már megint... Nem dolgoztak ők semmennyit sem... Az ő szavaival élve..."csak visszamondják a sorosféle szakértők által kidolgozott narratívát..." Még, hogy dolgozatak... !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!