Cseh Katalin: Orbán pusztítja a demokráciát

2024. január 17. 10:58

A Momentum EP-képviselője számon kérte a Bizottságot a decemberi megállapodás miatt.

2024. január 17. 10:58

A Momentum európai parlamenti képviselője az Európai Parlament szerdai, Magyarországról szóló vitájában elmondta: nem teljesen biztos abban, hogy a Bizottság megérti, „milyen kárt okozott az Orbánnal való megállapodással”.

„Pusztítja a demokráciát, gyengíti az Európai Uniót, zsarolást folytat” – sorolta Cseh Katalin Orbán kapcsán. A megállapodással az EU újabb hasonló helyzetekhez nyitotta meg az ajtót Cseh Katalin szerint.

Az új szuverenitásvédelmi törvény Cseh szerint durvább, mint az Orbán-kormány eddigi lépései. „Ez előrelépés a Bizottság szerint?” – tette fel a kérdést Cseh Katalin. Hozzátette: ha ez a helyzet, akkor az Európai Parlament marad továbbra is a demokrácia egyetlen őre.

 

Fotó: UNION EUROPEENNE / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

 

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lhotx
2024. január 21. 07:50
Cseh Katalin nem is látja a demokráciát. Valahányszor róla beszél, mindig helyettesíteni kell azt a „mi egyeduralmunk“ szóösszetétellel. Orbán pusztítja, Tuskék építik.
Lajoss
2024. január 19. 11:17
Hitvány pártállam lett újra Magyarország.😥
tapir32
2024. január 19. 10:56
Az EU-ban egyetlen egy ország sem köteles mindenben egyetérteni a többi országgal! Minden ország képviselője ragaszkodhat az általa képviselt állásponthoz! Amennyiben, a saját állásponthoz való ragaszkodást szankcionálják, az a diktatúra, az a zsarolás! Változtatni kell az EP összetételén! Antidemokratikus képviselőknek nincs helye az EP-ben! Az ilyen alakok számos megnyilatkozása nem áll összhangban a közös értékekkel, mint a demokrácia, a szabadságjogok, valamint a jogállamiság.
KaraKedi23
2024. január 18. 03:24
Ez a CseKa egy mocsokfajzat moslékos politikus... Gyűlöli a hazáját (ha ugyan ez a hazája), gyűlöli a magyar népet, és gondolom, saját magát is utálhatja. Azért van az EP-ben, hogy Orbánnak ártson? Nem hiszem, hiszen az aknamunkájával magának az ország népének árt, azok ellen ágál állandóan. Annyi esze még lehet, hogy ezt belássa, de láthatóan élvezi is a magyarok elleni áskálódást... Lelkiismerete nuku - már eladta a lelkét az ördögnek 😈! Kihagytam valamit is?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!