Csintalan: Az ukránok a legsötétebb sztálini rendszerben is harcoltak és ellenálltak (VIDEÓ)

2024. január 07. 17:44

Reichert János szerint ábrándokat kerget a Fidesz, amikor mindent feltesz Trumpra. A Kötöttfogásban most sem kellett csalódnunk.

2024. január 07. 17:44
null

A Magyar Hang Kötöttfogás című műsorának legújabb epizódjában Csintalan Sándor, Dévényi István, Szalma Botond és Reichert János beszélgetett Pörzse Sándor műsorvezetése mellett. Az adásban többek között a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban állítandó kereszt körül kialakult vitáról, az orosz-ukrán háborúról, és a nyáron esedékes választásokról is beszélgettek.

Ezt is ajánljuk a témában

De annak a megtárgyalására is jutott idő, hogy a házelnök szerint Hadházy annyit hiányzott a parlamenti ülésekről novemberben, hogy az már a törvényben meghatározott mértéket sem érte el, ezért Kövér László megbírságolta.  

Ezt is ajánljuk a témában

Csintalan Sándor elmondta, hogy van egy rendszer, amelynek van egy logikája, és különböző szintű és lelkiállapotú képviselőkkel. „Van a Menczer, aki magától hülye, és van a Kövér, aki paranoid” – fogalmazott. Szerinte ezen tevékenységek mögött a hatalom stabilizációja, valamint egy belső félelem is áll, hogy a hatalmat el lehet veszíteni.

Csintalan szerint a Fidesznek van egy őrült nagy szerencséje, mégpedig az, hogy a kihívó képtelennek látszik egyelőre. 

Ezt követően Dévényi István elmondta, hogy régen kedvelte Kövért, ugyanis szerinte egy gondolkodó, „jó figura” volt, de szerinte elképesztően megváltozott. „Szoktuk mondani, hogy Kövér őrködik az országgyűlés tekintélye fölött, nincs is tekintélye, milyen tekintélye van ennek a gyülekezetnek” – fogalmazott Dévényi. Szerinte van 135 ember, akik bármire rányomnak és ebben kimerül az országgyűlés. 

Ezt követően nemzetközi vizekre eveztek, és a háborúról, az amerikai választásokról és az Európai Unió jövőjéről kezdtek beszélgetni. Csintalan szerint a háborúnak Trump nem tud véget vetni, az ukrán népben benne van az ellenállás, kiemelte, hogy

 az ukránok a legsötétebb sztálini rendszerben még az 50-es években is harcoltak és ellenálltak. 

( Miután a második világháborúban számos ukrán a nácik oldalára állt, egységeik pedig több ezer zsidót, és több tízezer lengyelt irtottak ki. - a szerk.)

Ezt is ajánljuk a témában

Reichert János szerint ábrándokat kerget a Fidesz, amikor mindent feltesz Trumpra. „Amikor Trump elnök lett, akkor Orbán Viktort azonnal félretette, elnökségének jóval több, mint a felében, azon egyszerű oknál fogva, hogy az Orbán elkezdte a CEU-t nyírni” – fogalmazott. Szerinte Trump egyáltalán nem szerette Orbánt, most csak azért szereti, mert tud magának népszerűséget csinálni az Orbán Viktorral való kézfogásokkal. (! - a szerk.)

Szalma Botond szerint gyakorlati jelentősége nincs annak, hogy Trump vagy más lesz az amerikai elnök, ugyanis Magyarország Amerikából nézve n+1. a sorban, ennek pusztán kommunikációs jelentősége van, mégpedig az, hogy „elhitessék az emberekkel a saját narratívájukat”

Csintalan Sándor szerint jelenleg egy világméretű háborúval van dolgunk, ugyanis a „pax Americanával” szemben állók föl akarják forgatni a jelenlegi világrendet. Szerinte mind az arab világ, mind pedig az orosz birodalmi gondolat komoly veszélyeket jelent. Csintalan szerint a kollektív Nyugatnak egy olyan külpolitikát és katonai hátteret kell megteremtenie, amivel az elrettentés erejével élve ki tudja vonni magát ezekből a konfliktusokból. 

A videót az alábbiakban tekintheti meg:

***

Nyitókép: képernyőkép

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2024. január 11. 21:51
Csintalanről a CsinnBumm cirkusz jut eszembe. Bukfenc mindent tud!
Dixtroy
2024. január 09. 11:17
Tincstalan régebben is kretén volt, ez legalább egyenletesen megvan.
bathory-odonke
2024. január 08. 15:55
Nem az eszükről híresek...
catalina11
2024. január 08. 14:41
A Magyar Hang Kötöttfogás című műsorának legújabb epizódjában Csintalan Sándor, Dévényi István, Szalma Botond és Reichert János beszélgetett Pörzse Sándor műsorvezetése mellett. " sátántangó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!