Batka! 2006-ban Gyurcsányék a teljes nemzetet megalázták – nem szobrokkal tartozunk ezért, hanem további vizsgálatokkal és kemény ítéletekkel!

2024. január 08. 19:06

A Népszava publicistája hőssé avatná a gyurcsányi rendőrterror kiszolgálóit. Ennek gátat kell szabni, sőt – ennél akár tovább is mehetünk.

2024. január 08. 19:06
null
Bokor Gábor

Hiába telt el több mint másfél évtized a 2006-os brutális rendőri túlkapások óta, időről időre előkerül a téma. Az év első (és talán minden eddiginél meghökkentőbb) szemkilövető-megemlékezését Batka Zoltán hozta el, aki a Népszava hasábjain arról értekezett, hogy bizony fontos lenne szobrot emelni a „hősöknek”.

Természetesen nem azokra gondolt, akiknek eltörték a kezét, kilőtték a szemét, vagy akiket vízágyúztak és jogellenesen zártak rácsok mögé,

hanem ellenkezőleg – azokra, akik politikai utasításra leverték az akkori miniszterelnök ellen utcára vonulókat. 

Nem ismeretlen ez a metódus a honi balliberális oldaltól: emlékezhetünk arra, hogy a Partizán egy korábbi adásában Gálvölgyi János bicskanyitogató módon beszélt a 2006-os eseményekről. „Ez egy felbérelt puccs volt a Gyurcsány ellen, aminek nagyon sokan bedőltek. 

Ha valaki elolvasta volna azt a Gyurcsány-beszédet, az őszödit, akkor tudná, hogy nem arról szólt, amit kiforgattak, és felhasználtak arra, hogy szétbasszák, szarják az egész várost.” 

A Népszava szerzője sem szakadt el ettől a világtól. Hétfői eposzát úgy indította, hogy ha a 2006-ban megsérült tüntetők szobrot kapnak, „minimum ott kell állnia mellette a szolgálatteljesítés közben megsérült rendőrök emlékművének is. 

Akik életük kockáztatásával is megvédték a város népét a szervezetten fellépő szélsőjobbos utcai harcosok pogromjától”.

Szélsőjobbos utcai harcosok pogromja. Az.

Vajon Batka mit gondol '56-ról? Oly' kíváncsi lennék.

Tán ellenforradalom volt a Népszava publicistája szerint? 

Miért kapnának szobrot azok a rendőrök, akik azonosító nélkül, gumilövedékkel lőttek a tömegbe? 

Ezt is ajánljuk a témában

Annyi kérdés merül fel bennem, annyira szívesen vitáznék erről Batka Zoltánnal! Az újságíró azt azért elismeri, hogy voltak túlkapások is, ám úgy fogalmaz: „más kérdés, hogy könnyű utólag fotelből jogászkodni és megint más dolog kisrendőrként órákon át helyben állni úgy, hogy közben potyog rá a térkő, de nem hátrálhat meg, mivel akkor a közösséget kiszolgáltatja az elszabadult gyűlöletnek”.

Aztán megemlíti, hogy a tüntetők kemény magja „agresszív szélsőjobbosokból állt”.

Bár akkor, 13 éves fejjel nem voltam kint az utcákon, az ismerősök és rokonok beszámolói, valamint az azóta megjelent vizsgálatok, kutatások bőségesen elegendőek ahhoz, hogy megállapítsuk: Batka nemhogy ferdít, hanem szándékosan hazudik, és így próbálja ráhúzni a szélsőjobbos jelzőt a döntően békés demonstrálókra, akiknek egyetlen vétke az volt, hogy

el merték küldeni a picsába a Ferit. 

Nem szobrot érdemelnek azok a rendőrök, akik a hallatlanul agresszív támadásokat végrehajtották, hanem további szigorú vizsgálatokat, hogy még pontosabban kiderüljön, pontosan ki és mit csinált; aztán pedig újabb ítéletekre lenne szükség mindazok ellen, akik ott és akkor parancsba adták azt, amit soha nem lett volna szabad.

2006 szeptemberében és októberében egy nemzetet aláztak meg.

Batka Zoltánt szívesen beültetném szépen egy padba Németh Péter főszerkesztővel együtt, és arra kárhoztatnám őket, hogy hosszú órákon át nézzék a túlkapásokról készült archív videófelvételeket. Bár lehet, hogy nekik jobban fájna, ha az Elk*rtukat kéne. 

(Nyitókép: MTI/Füzesi Ferenc)

 

Összesen 170 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bokrosbirka
2024. január 15. 17:07
Batka manót is meg kell egy kicsit viperázni, hogy érezzze elvtársai jóindulatát!
Zolotarjov
2024. január 09. 08:28
Az őszödi beszédet a Magyar Rádió hozta le, és nem az akkori ellenzéki sajtó. Ezen azért tessék mélyen elgondolkodni..☝️
2024. január 09. 03:18 Szerkesztve
SZÓ SZERINT!!! Fölösleges addig szobrot állítani az áldozatoknak, hogy ki legyenek téve a szoborgyalázásoknak! IGAZSÁGTÉTELT KÖVETELJETEK!
iimre
2024. január 08. 22:28
"Coollog jan 08. 20:30 Az őszödi beszédben egy motívum süt: a nép szart ér, az okosak majd megmondják, mi lesz, és eszköz nem számít. Miről beszélnek ezek még?" Jajaja: • https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20210916-kozoljuk-gyurcsany-oszodi-beszedenek-teljes-szoveget — "Hazudtunk reggel, éjjel meg este" • https://demokrata.hu/magyarorszag/gyurcsanyt-az-ajulas-kerulgette-2-79925 — Az “igazságbeszéd” brüsszeli háttere • https://demokrata.hu/magyarorszag/gyurcsany-duhodten-kirohant-a-terembol-79948 — Az őszödi beszéd brüsszeli következménye
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!