Újabb csapdába gyalogol a ballib ellenzék

2023. december 13. 22:02

A Momentumnál volt legszembeötlőbb Ukrajnának a kritikátlan támogatása.

2023. december 13. 22:02
Nagy Attila Tibor
Nagy Attila Tibor
Facebook

„Sem a 2022-es országgyűlési választás, sem más felmérések nem igazolták a baloldali-liberális pártok »Éljen, Ukrajna!« hozzáállását és a putyinozást. Ezek az ellenzéki pártok más erkölcsi megfontolást tartottak fontosabbnak – amely a saját véleménybuborékaiknak is megfelel szerintük – és továbbra is egyértelműen Ukrajnát támogatják, szembeállítva azt az Orbán-kormány Putyin-barátságával.

Ez az alapállás volt megfigyelhető az Országgyűlés mai Ukrajna-vitájában is. A Momentumnál volt legszembeötlőbb Ukrajnának a kritikátlan támogatása, de a DK,az MSZP és a Párbeszéd is harcosan kiállt Zelenszkijék mellett. A miniszterelnök és a kormánypárti képviselők nem egy konkrét ellenvetéseire – pl. Ukrajna EU-tagsága húsz százalékkal csökkentené a magyar gazdáknak jutó támogatásokat, általában is zuhannának a kohéziós pénzek, stb. – ezek az ellenzéki pártok nem nagyon tudtak mit mondani, pedig a Fidesz-KDNP most viszonylag nagyvonalú volt, az általános vita négy óra hosszán át tartott és nem volt olyan szándék a kormányoldal részéről, hogy idő előtt berekessze a vitát, egyszerűen nem jelentkeztek többen szólásra. 

Jó látható, hogy a szuverenitás-téma mellett a Fidesz választási kampányának az Ukrajnával szembeni kritikus politizálás is része, amely rezonál sok magyar választópolgár véleményére: kutatások mutatták meg, hogy Ukrajna népszerűtlen ország a magyarországi lakosság körében. Az Ukrajna-párti ellenzéki pártok pozíciója egyenesen önsorsrontó és nem találkozik számos választó álláspontjával. Így akarnak kormányt váltani?”

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Orange79
2023. december 15. 18:13
Akar tetszik, akar nem, az ukranok nem a barataink, sosem voltak azok. Megcsak joszomszedi viszonyra sem torekedtek tehat semmi okunk arra, hogy barmiben is tamogassuk oket. Az ellenzek alkalmatlansagat es szinvonalat bizonyitja, hogy Magyarorszag erdekeivel ellentetes ugyeket grundolnak es mindig meg vannak lepve, hogy a valasztasokat rendre csunyan elbukjak.
pumuklik
2023. december 14. 15:23
A moslék ott baxik ki magával, hogy gondolkodás nélkül mindennel szembe helyezkedik a kormányoldallal, függetlenül a nép véleményétől. Persze a moslék gondolkodó képessége 0-hoz közelít!
tapir32
2023. december 14. 15:20
Karácsony a tükör előtt rámutat Budapest ellenségére! /Nyitókép/
tapir32
2023. december 14. 15:16
A farizeusok azok között vannak, akik nem szavaztak meg egyetlen szociális programot sem, pedig állítólag baloldaliak. Ilyen a Gyurcsányi szociáldemokrácia! Vagy inkább szociális demagógia! Kutyából nem lesz szalonna. MSzMP-sből nem lesz demokrata!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!