Gyurcsány politikai profi, aki keményebb ellenfelekkel is elbánt már

2023. december 21. 10:40

Soha nem tartoztam azok közé, akik Donáth Annát Gyurcsány bábjának tartották.

2023. december 21. 10:40
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„A legtöbb csata kimenetele már az előtt eldől, hogy megkezdték volna. Azt hiszem, ilyen politikai csatának leszünk hamarosan a nézői. Soha nem tartoztam azok közé, akik Donáth Annát Gyurcsány bábjának tartották, és szemfényvesztésnek, ahogy a DK elnökét támadja. Meggyőződésem, hogy autonóm személyiség, ráadásul szóról szóra igaza van, amikor a DK-val kapcsolatban a hazugság kultúrájáról beszél. A Gyurcsány házaspárnak valóban minden szava, minden mozdulata kimódolt, a valóságtól tökéletesen független, és ha igazat szólnak, az csupán a nagy számok törvényének tudható be: aki elég sokat beszél, időnként véletlenül az igazat is eltalálja. Donáth Anna ezzel szemben nagyobbrészt azt mondja, amit gondol, ráadásul időnként érdekeseket gondol, például azt, hogy Gyurcsány az ellenzék sikerének első számú akadálya. 

Ezt is ajánljuk a témában

Szóval akár érdekes is lehetne a politikusi pályája, volna benne politikai potenciál – ha nem érezné újra és újra azt a szemlélő, hogy vezetőként igazából született vesztes, dilettáns a profik között. A legújabb húzása, annak bejelentése, hogy átveszi a Momentum elnökségét (»visszatérek a Momentum elnökének«), ez is minimum meglepő. Hogyan, a Momentumnál ez így megy? Jó, tudtuk, hogy Gelencsér egy niemand, ezer alkalommal bizonyította, na de ilyen direkt módon kimondani, nem kínos ez? És ha ennyire nyilvánvalóan egy senki, akkor hogyan lehetett parlamenti párt elnöke? Mit szólnak ehhez a Momentum választói? És a tagság? Nem az ő joguk lenne elnököt választani? De Donáth Anna itt nem áll meg, már azt is bejelentette, kikből fog állni az ő elnöksége: Orosz Anna, Soproni Tamás, Hajnal Miklós, Bedő Dávid, Tompos Márton és Cseh Katalin lesznek a tagok. Nyilván megint a kérdés: az elnökséget nem a tagságnak kellene megválasztania, alapos jelölési folyamat befejezéseként? 

Ezt is ajánljuk a témában

Újabb kérdés: a jelenlegi elnökségből ezek szerint kimaradó Gelencsér Ferenc, Illyés Márton, Kele János, Kerpel-Fronius Gábor, Mihálik Edvin és Paróczai Anikó mit szól ehhez? Egyáltalán, tudják már, hogy többet nincs rájuk szükség? Fekete-Győr már szóba sem kerül? 
Az a gyanúm, hogy ebből belháború lesz. Emlékezzünk a Momentummal rövid ideig kapcsolatba kerülő Lakatos Béla, Ács volt polgármesterének szavaira: »Életem legnagyobb hibája volt a Momentum. Szerintem abban a pártban nincs három ember, aki egymással jóban van.« Hogy most sem lesz, abban biztosak lehetünk.

És akkor még nem is beszéltünk Gyurcsány Ferencről, akinek Donáth Anna hadat üzent. Márpedig Gyurcsány politikai profi, aki keményebb ellenfelekkel is elbánt már. Csodálkoznék, ha ebből a csörtéből az utóbbi jönne ki győztesen.”

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. december 22. 17:48
Két ilyen nyomorúságos hazaárulóval nem kell foglalkozni!
kalapali2
2023. december 22. 07:46
Elnézve Gyurcsány sápadt, aszott fejét vidéken úgy mondják:kezd ráhűlni a bűr!
2023. december 21. 16:30 Szerkesztve
A "nemprofiságra" nagyon jól lehet imagót építeni! Elég sokáig sok hasznot lehet húzni belőle. Ez olyan mint a külföldi turista esete "bocs, de én nem idevalósi vagyok" és minden meg van bocsájtva. Egyúttal elhatárolódás a "gonosz politikától". Gyurcsány profizmusát és tehetségét már többen ajnározták, nem kellene, ő egyik sem! Ő az, aminek Donáth beállítja sőt, rosszabb. Szociopata. Azzal egyetértek, hogy "A Gyurcsány házaspárnak valóban minden szava, minden mozdulata kimódolt, a valóságtól tökéletesen független, és ha igazat szólnak, az csupán a nagy számok törvényének tudható be: aki elég sokat beszél, időnként véletlenül az igazat is eltalálja." De ez nem profizmus és nem tehetség! Ez, felkészületlenség, hozzá nem értés, dilettantizmus, tudatlanság, lustaság, felelőtlenség, felfuvalkodottság, gőg, beképzeltség. Sértődékenyek! Gyurcsányék beszűkült szemléletű, féltudású, félművelt emberek. Hatalomtechnikailag a kádárrendszer folytatói. Politikailag képzetlenek.
altercat1
2023. december 21. 14:58
Csak annyi, hogy a böszmét és az Orbánt elutasítókra hajt. Ha behoz valamennyit, ami erősíti, úgyis összeáll a dk-val.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!