A kisomfordálás hete

2023. december 17. 07:16

Nem a 26 tagország csinálta egyedül, amit csinált, hanem a 27-ik. Ő, azaz khm, Magyarország.

2023. december 17. 07:16
Bolgár György
Bolgár György
Népszava

„Azt állította Orbán Viktor (a Kossuth rádiónak az Európai Tanácsnak arról a határozatáról, amellyel jóváhagyta Ukrajna uniós csatlakozási tárgyalásainak megindítását), hogy »én nem akarok részt venni, Magyarország nem akar részt venni ebben a rossz döntésben, csináljátok egyedül, és ezért inkább elhagytam a termet«.

Ezzel szemben a tény az, hogy nem a 26 tagország csinálta egyedül, amit csinált, hanem a 27-ik. Ő, azaz khm, Magyarország. Legalábbis a matematika (és Magyarország) mai állása szerint.

Azt állította továbbá a miniszterelnök (még a csúcs előtt), hogy az Európai Tanács nincs abban a helyzetben, hogy döntsön az ukrán csatlakozási tárgyalások megkezdéséről.

Ezzel szemben a tény az, hogy de, az Európai Tanács abban a helyzetben volt, hogy döntsön, ellenben Orbán nem volt abban a helyzetben, hogy a döntést megakadályozza. Kínos.

Ezt is ajánljuk a témában

Azt is állította Orbán (ugyanott), hogy »ebből nem fogunk elmozdulni, akármi is az ajánlat«.

Ezzel szemben a tény az, hogy elmozdult, sőt fölállt a helyéről és kiment a tanácskozásról. Hogy emelt fővel-e, vagy leszegett fejjel, hogy dacosan vonult-e ki vagy szégyenszemre kikullogott, tulajdonképpen mindegy. Egyszer csak kint találta magát. Csak nehogy egyszer vele együtt mi is kint találjuk magunkat.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MIGUEL MEDINA / AFP

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nnjohn
2023. december 20. 12:24
Gyuri !!! Úgy csinálsz, mintha az Unió történetében nem lettek volna kivonulások !!! NÉZZ utána te nagyon hülye !!!! Meg annak is, hogy nyugati lapok éppen DE GAULLE-lal hasonlítják össze Orbánt..... Ennél nagyobb elismerés nem is jöhetne, baszki ! De azért már elmondhatnátok, hogy akkor most MIJAPICHÁT is akartok voltaképpen, mert most az a qrva nagy baj, hogy NEM vétózott, de baszki akkor ennek mijapfaszért NEM örültök végre baszki ???? HA vétózott volna, akkor meg azért vernyogtok ezerrel.... Jó lenne már valami rendszerezést csinálnotok a saját agyatokban.....
nnjohn
2023. december 20. 12:21
Gyuri !!! Somfordált az agyad !!! De az folyamatosan !!!!! Olyan böszme vagy meg funkcionálisan balga, hogy még a szavak jelentését sem tudod már.....
Korrupt Kornél
2023. december 18. 09:29
gyuri, sohasem volt nagy eszed, de mára már az a pici elment! -Erzsike sem sikongat már... elbaszó mondta, előre kell gondolkodni. Neki nem sikerül, próbáld meg te is, talán sikerül. Akkor megérted, miért zseniális húzás ez Orbántól!
llnnhegyi
2023. december 18. 07:54
Elsöprő győzelmet aratott dr miniszterelnök a legendás kávézásával . Mint Nagy Sándor Gordiusz-i kardja, suhintása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!