Fontos bejelentést tett Gyurcsány Ferenc! (VIDEÓ)

2023. december 15. 15:09

Szokatlan módon gyúrta össze a DK-vezér a kávézást, a karácsonyt és az Orbán-intrikát.

2023. december 15. 15:09

„Kávé a folyosón. ... Boldog karácsonyt!” – írta Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc pénteken, ami önmagában szóra sem lenne érdemes, időnként még a DK elnöke is kíván jókat boldog-boldogtalannak. De a két mondata közé beszúrt egy harmadikat is, ami első megközelítésben szintén ártalmatlannak tűnik:

Magamtól jöttem, nem kiküldtek.”

Mire reagálhatott Gyurcsány?

A Mandiner olvasói emlékezhetnek: Orbán Balázs az európai uniós csúcstalálkozó alkalmából magyar újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta, Magyarország álláspontja egyértelmű: nem tartja felkészültnek Ukrajnát az európai uniós tárgyalásokhoz, ezért azt javasolta, hogy ne kezdődjenek meg a tárgyalások. Mivel azonban a 26 uniós tagállam azonban másképpen gondolja ezt, ezért a tárgyalásokat követően

Magyarország úgy döntött, hogy elhagyja az üléstermet és nem vett részt a szavazáson. „Ezzel Magyarország nem akadályozta meg a döntés meghozatalát, de nem is vállalja a felelősséget ezért az elhibázott döntésért – húzta alá Orbán Balázs, majd azzal folytatta, hogy innentől kezdve a felelősség a 26 európai uniós tagállamot terheli.

A magyar miniszterelnök hazai és külföldi ellenfelei szerint azonban Orbán Viktort „kiküldték a teremből”, pedig aki egy kicsit is tisztában van a diplomáciai protokollal, tudja: ilyet sem a protokoll, sem az uniós jogszabályok nem tesznek lehetővé az állam- és kormányfők tanácsán. 

Ezt is ajánljuk a témában

A fentiekkel vélhetően Gyurcsány Ferenc is tisztában van – már csak azért is, mert egykori kormányfőként ő is részt vett számos diplomáciai találkozón –, de jobbnak, hasznosabbnak látta, ha a miniszterelnök kárára ismét „poénkodhat”.

Nem sokkal később azonban már nem volt ilyen szemérmes a DK elnöke. Videós Facebook-anyagában egyértelművé tette, hogy mire is gondolt. Kijelentette, a német kancellár mondta Orbán Viktornak, hogy ne vétózzon, hanem menjen ki kávét inni. „És nem vétózott, hanem inkább kiment. Döntése nagyjából annyi volt, hogy capuccinót iszik vagy lattét” – fogalmazott, majd azzal zárta a posztját, hogy „ennyi a súlya az itthon hangoskodó miniszterelnöknek”.

 

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2023. december 18. 08:20 Szerkesztve
Feri! Magadtól nem jönnöd kellett volna, hanem menned. Olyan 17 esztendővel ezelőtt. Akit emberi, politikusi méltóságában annyire megaláznak mint téged Brüsszelben akkor, az lemond és eltűnik a nyilvánosság elől.
KBA98
2023. december 16. 11:11
Csak kérdezem, hogy Ferinek milyen végzettsége van? Ha nem akad össze Apró Piroskával, akkor ma miből él?
jostothu
2023. december 16. 10:22
"Magamtól jöttem, nem kiküldtek.” Tényleg? Téged még hányszor kell elküldeni a picsába, hogy megértsd? Kérdezd meg a horngabit.
Colonel
2023. december 16. 00:17
És ennek örülni kellene ? Egy olyan szövetség tagjai vagyunk , ahol úgy hoznak egyöntetű döntéseket , hogy akit nem lehet megfélemlíteni , vagy lefizetni , azt a szavazás előtt kiküldik . Ez lenne az uniós demokrácia , ezek okítanak jogállamiságból ? És még kioktatnak tisztességből , meg európai viselkedésből . Az oroszok meg kajánkodnak az EU sajátos döntéshozatali eljárásán …
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!