Szijjártó Péter is megszólalt a magyar túszok szabadon engedéséről

2023. november 25. 13:44

A külügyminiszter folyamatosan egyeztet katari kollégájával.

2023. november 25. 13:44

A magyar külügyminiszter Facebook-bejegyzésben kommentálta az izraeli háború túszcseréjének legfrissebb fejleményeit. Leírta, sokan érdeklődnek a magyar túszok helyzetéről, és arról, hogy a szombaton szabadon engedett foglyok között vannak-e.

Szijjártó Péter mindenekelőtt örömét fejezte ki, hogy a tűzszünet és a fogolycsere Katar közbenjárásával létrejöhetett. Hozzátette, folyamatosan egyeztet Soltan Bin Saad Al-Muraikhi katari külügyi államminiszterrel. Ugyanakkor a magyar túszok helyzetéről, a biztonságuk érdekében egyelőre nem közölhet információt.

„Mindenkinek a megértését és a türelmét kérem, hiszen itt emberéletekről, törékeny megállapodásokról, válságos helyzetről van szó, így csak akkor tudunk a túszokról információval szolgálni, amikor az semmilyen módon nem fenyegeti a biztonságukat.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Facebook/Képernyőkép


 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sámson
2023. november 25. 17:34
Isten áldja a magyar túszokat, akik még a gyilkos Hamasz kezében vannak!
lájkbajnok
2023. november 25. 14:00
Kakadu, küldj egy puszit Kabát Peti homlokára. Az fontosabb.,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!