Kiderült, mikor szabadulhatnak ki fogságukból a Hamász magyar túszai

2023. november 25. 10:48

A megegyezés értelmében Izrael 150 palesztin foglyot, a Hamász pedig 50 túszt enged el a négynapos tűzszünet ideje alatt.

2023. november 25. 10:48

A Magyar Nemzet értesülése szerint a hétvégén akár magyar túszok is szabadulhatnak a Hamász fogságából.

Pénteken a Hamász összesen 24 túszt engedett szabadon, köztük 13 izraeli állampolgárt, tíz thaiföldit és egy Fülöp-szigeteki vendégmunkást. 

A hétvégén pedig újabb túszok szabadulhatnak, akik között magyarok is lehetnek. Az izraeli kormány már megkapta annak a 13 túsznak a listáját, akiket szombaton engednek szabadon, de egyelőre neveket nem közöltek. Annyit lehet tudni, hogy nyolc gyerek van köztük, számolt be az MTI.

A megegyezés értelmében Izrael 150 palesztin foglyot, a Hamász pedig 50 túszt enged el a négynapos tűzszünet ideje alatt.

Nyitókép: AFP/AHMAD GHARABLI

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. november 26. 03:40
Folyik a Mandiner kommentoldalán is a hazugságokra épülő anti-szemita kampány. Az egyik hamis állitás szerint a bebörtönzött arabok ártatlan bárányok lennének. Izrael demokrácia, a Közel-Kelet egyetlen jogállama. Izraeli börtönbe nem lehet "csak úgy" bekerülni, Valamit ahhoz el kell követni. Az izraeli börtönökben több ezer arab van, mindegyik vagy robbantott, vagy késelt, vagy utcaköveket és Molotov-koktélokat hajigált civil járókelőkre és/vagy rendőrökre.
Tommaso
2023. november 26. 03:29
I'm afraid, hogy nagyon sok túsz már nincs életben. A HamASS ezért állapodott meg "csak" 50 túsz elengedéséről, pedig a több elengedés = hosszabb tűzszünet jól jönne nekik.
gacsat
2023. november 25. 15:39
https://www.aljazeera.com/news/2023/11/24/who-were-the-palestinian-prisoners-israel-released-on-friday
korona.2.0
2023. november 25. 12:10
Nincs egy TELJESEN FÜGGETLEN televízió, rádió, de újság sem Magyarotszágon. Vagy baloldaliak vagy Fideszpártiak vannak. Így valójában nem tudhatjuk meg, hogy igazából mi is történik a világban. Az M1 ájtatos bemondójai csupa átérzéssel, bánatosan, empatikusan hazudnak Izraelről. De hát ez a foglalkozásuk, ezért kapnak fizetést, mást nem tehetnek. Vagyis parancsban vad adva, hogyan és mit KELL nekik bemondani, Propaganda az ország pénze miatt (BIS, Rothschild, Netanjahu, amerikai zsidó bankok). Ezeken a függönyökön persze, hogy átlát az Unió, amelyet viszont a Soros finanszíroz. PénzHÁLÓZATOK szüvik be az egész világot. No persze az ATV sem különb, sőt ! Az egész világ súlyosan HAZUDOZIK !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!