Az RTL esete a baloldali felelősségvállalással

2023. november 16. 18:59

Miközben a Nemzetiben történt szomorú baleset miatt azonnal lemondott az igazgató, az RTL-nél zsíros melóval tömik ki az elítélt botrányszínészt. Erkölcsi fölény, merre vagy? Bokor Gábor írása.

2023. november 16. 18:59
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Egy hete döbbentette meg a hazai közvéleményt a szomorú hír, miszerint baleset történt a Nemzeti Színházban. A péntek este tartott Rómeó és Júlia előadáson két nagyszerű színészünk Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó több métert zuhanva sérültek meg. Szerencsére csütörtökön Szászt, péntekre pedig Horváthot is kiengedték a kórházból, azonban a hírek szerint még hónapok kellenek, mire újra színpadra léphetnek. 

Ezt is ajánljuk a témában

Vidnyánszky Attila aztán hétfőre rendkívüli társulati ülést jelentette be, ahol felelős vezetőként nem tett mást, mint 

bejelentette a lemondását.

Ezt is ajánljuk a témában

Hogy szükség volt erre? Ezt kívülről nem lehet megállapítani, mivel nem látunk bele a Nemzeti belső ügyeibe. Hogy felelős gesztus volt? Határozottan. Ugyanis bármi történik, a vezető a felelős. Az persze más kérdés, hogy a közélet széles spektruma összefogott, és arra kérte a színigazgatót, maradjon pozíciójában. 

Ezt is ajánljuk a témában

Hogy ott marad-e a jövőben, nem tudjuk, mivel Csák János kulturális és innovációs miniszter a belső vizsgálat lezártáig nem fogadja el Vidnyánszky lemondását. 

A baloldali holdudvar eközben a tőle nem túl meglepő módon rárepült Vidnyánszkyra, mint vércse az áldozatára. Az intézményvezető a Magyar Nemzetnek arról beszélt a héten, úgy érzi, sokan kihasználják ezt a helyzetet, és 

nemtelen támadást indítottak a színház és a személyem ellen”.

Pedig, pont nem a mostani biztos nem a legetikusabb és legmegfelelőbb pillanat arra, hogy egy intézmény vezetőjét támadják, pláne úgy, hogy az érezve felelősségét, benyújtotta lemondását. 

Baloldali erkölcsi fölény, én meg most jöttem le a falvédőről

Érdemes összevetni, mi megy a másik oldalon: van az RTL, amely folyamatosan kapja az ütéseket, múlja alul magát, mégsem mond le senki. Kezdjük ott, hogy van ez a „Házasodna a gazda” reality, ahol az egyik delikvens, bizonyos József gazda a kamerába, alaposan bemikroportozva, hogy jól lehessen hallani, bemondta, hogy nem kell más neki, csak a punci. Arra a kérdésre, hogy mire vágyik, a főszereplő elmondta,

megtalálni a puncit, akit nagyon szerethetek”.

Ezt is ajánljuk a témában

Ha már voltak olyan hülyék a műsor szerkesztői és felelősei, hogy a nézettségért ezt a pusztító szexizmust és tahóságot benne hagyták a műsorban, a botrány kirobbanása után tán’ illett volna lendületből lemondani, azzal a címszóval, hogy „bocsánat, ez túltoltuk, nem kellett volna, elnézést mindenkitől, akit megbántottunk”.

Ez nem történt meg, mindenki szépen a helyén maradt és örömködött a kattintásnak és plusz nézettségnek.

De itt még nem áll meg a morálvonat: újra elkezdték pörgetni a botrányszínészt, Árpa Attilát, aki Sztárbox mellett a házigazdája lesz a jövő héten induló Árulók – Gyilkosság a kastélyban című realitynak.

És mi történt Árpával a napokban? Hát, igen, elítélték. És nem befizetetlen csekkek miatt. A minap Árpát kábítószer-kereskedelem bűntettében mondták ki bűnösnek másodfokon, a celeb 1 év 8 hónap végrehajtásban 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést kapott. 

Árpa ügye évek óta tart. Az ítéleti tényállás lényege szerint „a színész-producer 2018 óta szervezett összejöveteleket lakásán, mely rendezvényekre vendégeivel – így bűntársaival is – kokaint szerzett be az azzal kereskedő terhelt társuktól, majd a kábítószert művészi együttgondolkodásuk előmozdítására közösen elfogyasztották”.

A drogbotrány ellenére pedig a kereskedelmi csatorna akkora erkölcsi fölényt mutat be, hogy úgy tömi ki Árpa zsebét zsíros szerepekkel, ahogy nem szégyelli. Az erkölcsbajnok csatorna sztárja pedig a rá jellemző flegmasággal a Borsnak ma az ítélettel kapcsolatban annyit mondott: 

5 év után lezártak egy ügyet, és nem lesz priuszom, engem ennyi érdekel. A többi nem. A pénzbüntetést pedig elengedték.

De azért a Vidnyánszky szégyellje magát, mi? 

Szász Julinak és Horváth Lajos Ottó mihamarabbi gyógyulást kívánunk, garantált a vastaps, mikor visszatérnek!

Nyitókép: Képernyőmentés

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyúlgerinc
2023. november 25. 13:13
Árpa azért nem kapott többet (büntetést), mert segítségével sikerült a Rendőrségnek egy komoly terjesztői hálózatot felgöngyölíteni. Majd megbüntetik (mert bőven megérdemli) a kokózós haverok a határon kívülről....nem szeretnék a helyében lenni.
MaBaker
2023. november 17. 11:14
Ez a Bokor Gábor mindig fordítva ül a lovon.... Neki szokott jutni mostanság a covid félelemkeltés és hasonló "hálás" témák. Mostmeg ez. Árpa Attila nemrég még a királyi kettesen produkált műsort. Már akkor is évek óta folyt a drogügye. Pár napja ítélték csak el.
Akitlosz
2023. november 17. 00:37
"Erkölcsi fölény, merre vagy?" Hát nem ennél az újságnál!
Zokni
2023. november 16. 22:09
Ez a cikk miről szól? Hogy a punci meg a kokó baloldali sajátosság volna? A baloldali nemtelen támadásról annyit hallottunk, hogy a jobboldali nemes igazgató erről beszélt. (Bár talán ő nem baloldalizott...) Meg ez a cikk is ezt sugallja. Hogy nemcsak nemtelen, hanem puncis (vagy mi), és kábszerezik. Felhívom kedves Szerző figyelmét, hogy a dolog miatt az igazgató tényleg felelős; a felajánlott lemondás indokolt. Ráadásul ő volt a rendező, ami még kínosabb. Amúgy megjegyzem, hogy a színház veszélyes üzem. Hogy a nagyérdemű jól szórakozzon. És ez politikai oldal semleges. Bármennyire is akarja a Mandi ennek az ellenkezőjét beállítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!