Rátóti Zoltán: Vidnyánszkyt megértem, felelős döntéséért pedig felnézek rá

2023. november 15. 22:17

„Két traumát él meg a társulat: egyik a kollégáink balesete, a másik pedig Attila bejelentése.”

2023. november 15. 22:17
null

Lapunk is beszámolt arról a tragikus esetről, melynek során a Nemzeti Színház két színésze, Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia hónapokig tartó felépüléssel járó balesetet szenvedett a Rómeó és Júlia című darab előadásakor. Vidnyánszky Attila, a társulat vezetője beadta lemondását Csák János kulturális és innovációs miniszternek, aki azt egyelőre nem fogadta el.

Rátóti Zoltán Kossuth-díjas színész, a színház stratégiai igazgatója az Origónak nyilatkozott az ügyben: 

„Két traumát él meg a társulat: egyik a kollégáink balesete, a másik pedig Attila bejelentése. Ennek a feldolgozása zajlik a társulaton belül. 

Teljesen együtt érzünk a balesetet szenvedett kollégákkal, Lajossal és Julival”.

Hozzátette

Vidnyánszky Attilát pedig megértem, felelős döntéséért pedig felnézek rá. De egyáltalán nem örülök neki. Remélem, hogy ez változni fog.” 

Nyitókép: FICSOR MARTON

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dios1968
2023. november 16. 23:16
Ez így rendben is van vállalta a felelősséget a balhéért, de szerintem ez túl van darálva. Sajnálom a színészeket, de nap mint nap ér másokat is baleset, utakon, állványon, munkahelyen stb. Még sincsen tudomásunk róla. Akkor ez sem más mint a többi bekövetkezett ügy
pipa89
2023. november 16. 08:46
Nem tetszik, hogy szentté avatunk valakit, aki éppoly gyarló, mint bármelyikünk, ráadásul a teljes felelősség az ő oldalán pattog! Engedjük már el a szerecsenmosdatást! Három fotó kontra két ember csonttörése. Na, ne már!
I feel the earth move under my feet
2023. november 16. 07:40
Vidnyánszky csak teher, púp a kormányzat számára.. most elegánsan visszavonulhat. A baleset nem indokolta volna.
Chekke-Faint
2023. november 16. 05:58
Józan hangnak tűnik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!