Baleset a Nemzetiben: nyomoz a rendőrség

2023. november 13. 16:36

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés a gyanú.

2023. november 13. 16:36
null

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával, a sajtóban megjelent hírek alapján – a körülmények tisztázása érdekében - hivatalból nyomozást rendelt el a Nemzeti Színháznál történt baleset ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) – közölte a Magyar Nemzet megkeresésére a BRFK. Hozzátették: az eljárás feladata annak tisztázása, hogy a történtekért terhel-e valakit büntetőjogi felelősség.  Az ügyben a lap infromációi szerint egyébként Tényi István is feljelentést tett.

Ismert: pénteken a Rómeó és Júlia második felvonása alatt, a színfalak mögött zuhant le négyméteres magasságból a Nemzeti Színház két színésze, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó. Mindkettejüket a Semmelweis Klinika traumatológiájára szállították végtagsérülésekkel, állapotuk azóta stabilizálódott, és a közlemény szerint jobban vannak. Az eset miatt hétfőn lemondott a Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila, a fenntartó miniszter, Csák János azonban még nem döntött a továbbiakról.

Nyitókép: A Nemzeti Színház épülete a főváros IX. kerületében, a Bajor Gizi parkban (Forrás: MTVA/Bizományosi: Róka László)

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Skywalker_bp
2023. november 14. 00:21
@bodrigturi - azért nyomoznak, ostoba, mert ez a jogszabály. Két embert meg kellett operálni mert 3 métert zuhant egt díszletrôl. Elôadás alatt.
bodrigyuri
2023. november 13. 21:18
És mi a faszért nyomoznak? Bűncselekmény gyanúja forog fenn? Üzemi baleset történt a munkáltató felelősségével, aki lemondott. Nem mettyúperri ez, hogy ennyire hájpolva legyen a téma.
EX_Terminator
2023. november 13. 17:26
Én ezekre meg a szarságaikra SZÓT IDŐT LEVEGŐT SOHA A BÜDÖS ÉLETBEN NEM FOGOK PAZAROLNI. Nem érdemlik meg! Ami érdemelnek? Egy akkora verés, amit amíg csak élnek megemlegetik, meg után pár évtizedecskét a rácsok mögött.
kori69
2023. november 13. 17:17
Miert kellett az erkelyt 4 m magassasagba epiteni ? Szerintem a max. 2 m is elegendo lett volna. Amennyiben a veronai erkely lett volna a minta, azt csak par szaz evvel kesobb epitettek hozza a julia idejeben fogadokent mukodo epulethez. Valosagban a ket csalad kastelyai Vicenzaban voltak es sosem volt kozottuk konfliktus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!