Kiakadtak a baloldalon, amiért a Telex egyoldalúan palesztinpárti kommunikációt folytat

2023. október 14. 21:40

„Tanulságos ez az elfogult, egyirányú címadás és kiemelés” – fogalmazott Somogyi Zoltán szociológus.

2023. október 14. 21:40

Somogyi Zoltán szociológus és Ungváry Krisztián is felhúzta magát a Telex  izraeli háborúról szóló egyoldalú, elfogult tudósítása miatt.

„A Telex valódi kórháznak titulál egy terrorszervezeti létesítményt”

A Telex az egyik cikkében arról számolt be a CNN alapján, hogy egy gázai kórházban már fagyisautókat használnak hullaházként. Ungváry Krisztián azonban felhívta rá a figyelmet, hogy a CNN és a Telex valódi kórháznak titulál egy terrorszervezeti létesítményt. „Aki beleolvas, az minden kommentár nélkül megtudhatja, hogy a kórház neve al-Aksza Mártírok Kórház. Érdemes kibontani ennek a létesítménynek az elnevezését, annál is inkább, mert itt az a hamis látszat keletkezik, hogy 

a kórház az kórház, és itt csak civil áldozatokról van szó” 

– írta Ungváry. Hozzátette: „Némileg árnyalja ezt az értelmezést, hogy az al-Aksza Mártírok egy Hamasszal szövetséges terrorszervezet, amely Izrael teljes eltörlésére szólít fel, módszereit pedig talán az a merénylet jellemzi legjobban, amelynek során egy házba belopódzó tettes késsel meggyilkolta egy nyolc fős család öt tagját, köztük egy csecsemőt”.

Mint fogalmazott: a kórház már nevében is tömeggyilkos szervezetre utal, teljesen kiiktatva minden szempontot, ami esetleg valamely civil érdekre vonatkozhatna. Hozzátette: „Másképp megfogalmazva: ez nem egy kórház, hanem egy terroristaközpont, ahol esetleg civileket is ellátnak.A névadás egyébként konzekvens, mert a civilek nem civilként lesznek áldozatok, hanem a Hamasz élő pajzsaiként. Mindez azért van így, hogy a konfliktusban senki se állhasson középre. 

Azt a palesztint, aki ezt megpróbálja, a Hamasz és az al-Aksza gyilkolja meg”.

Ungváry úgy véli, a Hamász és az al-Aksza legnagyobb áldozata maga a palesztin nép. „Azért gondolom ezt, mert egyrészt a terrorszervezetek tehetnek a mostani, kétmillió ember otthonát tönkretevő eszkalációról, illetve azért, mert legtöbb merényletüket és gyilkosságukat saját népük ellen követik el. Ez a címadási gyakorlat, amit most az egyébként legprofibb magyar hírportál alkalmaz, teljesen félrevezető. Több mint sajnálatos” – szögezte le a történész. 

Somogyi Zoltánnál is elszakadt a cérna

A szociológus megosztott a Facebook-oldalán néhány képernyőfotót a Telex cikkeiből az alábbi szöveggel: „Tanulságos ez az elfogult, egyirányú címadás és kiemelés. 

Az adatok palesztinok, a helyzet, hogy az izraeli hadsereg előre bejelenti, hogy mit fog lőni, 

Egyiptom mint arab ország határt elzáró magatartása, a civilek túszként tartása palesztin oldalról….meg sem jelenik ezekben az órákban”. 

***

Nyitókép: Mahmud HAMS / AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
0123456789-2
2023. október 15. 20:08
https://www.youtube.com/watch?v=5c2pYysSPWE https://mandiner.hu/kulfold/2023/10/ezek-tenyleg-nem-emberek
nempolitizalok-0
2023. október 15. 13:52
Szerintem ennek az Ungvárynak mindenki terrorista aki nem zsidó. Mi a faszért ne lehetne egy palesztin kórház neve ez, másrészt miért kellene Izrael barátjának lenni olyanoknak is, akiket egy hatalmas koncentrációs téborba tartanak? Ungváry meg van sértődve, szerinte nemcsak a mi történelmünket kellene írnia, de a palesztinokét is, sőt mindenkiét. A HAMASZ a palesztin nép nélkül ugyanúgy nem létezne, mint az 56-os forradalmárok a magyar nép nélkül 56-ban.
Ergit
2023. október 15. 11:41
Somogyi majd megmondja! :))))))))))
bsm99
2023. október 15. 08:06
Telex, mint legprofibb hírportál?! Ennek teljesen elmentek otthonról! Egy vérlibbant kommunista terrorista szócső, amit a kegocsmányabb geci patkányok működtetnek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!