Befejezte a Fidesz brüsszeli akadékoskodását, most már tényleg jön a pénz

2023. október 27. 15:25

Fordulat az uniós források ügyében!

2023. október 27. 15:25
Ujhelyi István
Ujhelyi István
Index

„Végre! – ezzel az egy szóval tudnám a legegyszerűbben összefoglalni a Magyarországnak járó uniós források kapcsán tapasztalt fordulatot: bennfentes forrásaim szerint ugyanis a Fidesz-kormány eddig megismert akadékoskodó hozzáállása az elmúlt hetekben élesen megváltozott és korábban érzékeny ügyekben is (mint például a vagyonkezelő alapítványok kérdése) kompromisszumkésznek mutatta magát. Ez pedig végre érdemi teljesítésekhez és az uniós források tényleges feloldásához vezetnek – állítják brüsszeli kapcsolataim, akik szerint erre a magyar kormányfő és az Európai Bizottság elnöke épp ezekben az órákban foghat(ott) kezet egymással Brüsszelben. Fontos ugyanakkor, hogy Orbánék így sem számolatlanul és kontroll nélkül kaphatják majd meg az uniós pénzeket. Leegyszerűsítve: minden benyújtott számlát külön ellenőriznek majd és bármilyen jövőbeni probléma esetén – ha a meghozott reformok nem működnek például – azonnal újra szankcionálhatják a kifizetéseket.

Egyesek szerint a lengyel választások eredménye késztette újratervezésre a fideszes vezetést, de sokkal valószínűbb, hogy a gazdaság egyre romló teljesítménye, a kassza teljes kiüresedése vette rá Orbánékat arra, hogy feladják eleve értelmetlen „szabadságharcukat”. Örömhír tehát, hogy végre hozzájuthatunk a közös hazánknak járó uniós támogatásokhoz és jó hír, hogy

A JOGÁLLAMISÁGI VITA EREDMÉNYEKÉNT A REZSIM KÉNYTELEN VOLT VISSZAVÁGNI A NER EGYES NYÚLVÁNYAIT.

Azzal ugyanakkor, hogy immár lezárulhatnak a jogállamisági eljárások, még egyáltalán nem mondhatjuk ki, hogy a narancsos rendszer immár hibátlan és minden fogaskerekében demokratikus módon működik. Mert nem így van. A jogállamisági eljárások lezárása nem teszi meg nem történté a jogállami bűnöket; sőt éppen, hogy igazolják azokat. Azzal, hogy Orbánék végrehajtanak végül minden módosítást és reformot, valójában maguk ismerik el a jogállamisági dúlást, a korrupciót és visszaéléseket. A NER rendszerének teljes korrekciója és leváltása nem az Európai Unió dolga, hanem a miénk.”

Nyitókép: Ujhelyi István Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 198 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nnjohn
2023. október 29. 09:47
Akkor most ÚJHÜLYE sikeresen szabotált, vagy akkor most nem ??? Vagy ameddig azt tudta, hogy nem jönnek a pénzek, akkor a saját szerepének tulajdonította, de amikor hirtelen jönnek a pénzek, akkor azt is hirtelen SAJÁT pálfordulásában akarja előadni.... ÚJHÜLYE túl régóta hülye már, és túl sokat tulajdonít a saját fontosságának.
Kamcsatka5
2023. október 29. 09:30
ujhüje! A temető árokban végzed!
viola1980
2023. október 28. 22:21
Évekig csak azon dolgozott, hogy ne kapjuk meg az uniós pénzeket. Most meg elő akarja adni, hogy neki bármi köze is lenne a pozitív döntéshez.
Volo
2023. október 28. 20:24
"..akadékoskodást..." ? Te proli internáci magyarellenes barom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!