A Jobbik feledékeny helyi elnöke egyetlen mondattal hatalmasat rúgott Karácsony Gergelybe

2023. október 03. 15:04

Bár a kormányt hibáztatja a Nagykőrösi út szörnyű állapotáért a XVIII. kerületi Jobbik elnöke, valójában fővárosi tulajdonról van szó, csakúgy, mint az Üllői út esetében, amelynek felújítását Karácsony Gergely többször is megígérte, végül mégis Pestszentlőrincnek kell milliárdokat fizetnie.

2023. október 03. 15:04

„Ezt a csörömpölést szívesen megmutatnám azoknak a parlamenti döntéshozóknak, akik az utóbbi években idáig hagyták zülleni és silányulni sokunk legfontosabb közlekedési útvonalának állapotát” – mondja egy videóban Hartaházi Miklós, a XVIII. kerületi Jobbik elnöke a valóban borzalmas állapotban lévő Nagykőrösi útnál. A politikus azt elfelejtette megemlíteni, hogy

a szakasz felújítása a Fővárosi Önkormányzat feladata lenne, pedig 2020-ban egy hozzászóló kérdésére maga írta le, hogy az út rendbetétele fővárosi hatáskör.

A történet érdekessége, hogy a kerület ellenzéki vezetése, benne Hartaházi Miklós párttársa, Makai Tibor alpolgármester éppen azzal kezdte meg a kvázi kampányidőszakot tíz hónappal ezelőtt, hogy bejelentette, saját forrásból vállalja az egyébként fővárosi tulajdonú Üllői út és Nagykőrösi út egyes szakaszainak felújítását.

A DK-s polgármester egyetlen vasat sem szerzett a fővárostól

Bár Karácsony Gergely többször is megígérte az Üllői úti munkálatok finanszírozását a kerületben, a Fővárosi Önkormányzat helyett végül Pestszentlőrinc fizeti a 4,2 kilométeres szakasz 2 milliárd forintba kerülő rendbetételét. A kerület polgármestere, a választást MSZP-s színekben megnyerő, de aztán a DK-hoz igazoló Szaniszló Sándor többször elmondta, végül egyetlen vasat sem tudott szerezni a projektre a fővárostól.

Ő a kormányzati elvonásokkal indokolta mindezt, pedig

a soha nem látott adóbevételekkel gazdálkodó főváros épp most tervez elkölteni egymilliárd forintot a közösségi költségvetés keretében többek között további védett kerékpársávokra,

amelyek már az Üllői út belvárosi szakaszán is káoszt okoztak. Nem mellesleg Szaniszló Sándor 2020 júniusában egyszer már bejelentette, hogy közbenjárásának hála a Fővárosi Közgyűlés 1,1 milliárd forintot különített el az Üllői út legrosszabb állapotban lévő szakaszának rendbetételére – a pénz soha nem érkezett meg.

Ezt is ajánljuk a témában

A Momentum már a Nagykőrösi úttal kampányol

Hartaházi Miklós mindenesetre egyelőre 1500 aláírásnál tart, petíciójában arra kér támogatást, hogy a kormány saját forrásból biztosítsa a Nagykőrösi út felújítását, „mert ez nem csak a 18. kerületi polgárok, hanem az egész magyar nemzetgazdaság érdeke”. Azt is írja, hogy „én addig megyek, amíg sikerre nem viszem ezt az ügyet. Aki látta az eddigi munkámat, az tudja, hogy mit jelent nálam ez az elhatározás”.

Eközben viszont szövetségese, Nagy Balázs momentumos képviselő büszkén jelentette be néhány nappal ezelőtt, hogy az Üllői út hamarosan végéhez érő felújításánál a költségkereten, azaz a 2 milliárd forinton belül maradtak, így lehetővé vált a Nagykőrösi út korszerűsítése, szintén a kerület pénzéből.

Karácsony Gergely akkor is büszke, ha egy forintot sem ad

Az borítékolható, hogy bármikor is készül el az Üllői út és a Nagykőrösi út, Karácsony Gergely fel fogja használni a főpolgármesteri székért vívott harcában.

Már fél évvel ezelőtt is büszkén hirdette, hogy „a kampányban közösen ígértük meg az Üllői út felújítását, és mi tartjuk a szavunkat” – ő úgy tartotta a szavát, hogy a Fővárosi Önkormányzat egyetlen forinttal sem járult hozzá az Üllői út aszfaltozásához.

Amit tett a városvezetés, az az 50-es villamos vonalának korszerűsítése, az erőátviteli rendszer felújítása – Karácsony Gergely ezt nevezte Budapest egyik legfontosabb idei fejlesztésének.

Áprilisban azzal érvelt, hogy a munkálatoknak köszönhetően a teljes vonalon alacsony padlós villamosok járhatnak, amelyek sokkal halkabbak, gyorsabbak, szebbek és akadálymentesek. Az 50-essel utazóknak viszont a mai napig meg kell küzdeniük a régi, lépcsős, klíma nélküli hannoveri villamosok okozta kényelmetlenségekkel.

A szerző a Corvinák újságírója

nyitóképünk illusztráció, Kunhalmi Ágnes, Szaniszló Sándor, Karácsony Gergely és Gajda Péter egy korábbi eseményen, fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kőbaltás
2023. október 04. 04:47
Karácsonyék szándékosan viszik csődbe a fővárost egyrészt mert ellopják a pénzt,másrészt szeretnének betörni az országos politikába,miután a csődöt a kormány nyakába varrnák. Az egyetlen megoldás az lenne,ha a választópolgárok visszahívnák a jelenlegi vezetést. Azonban a felmérések szerint most is Karácsony nyerne,vagyis a budapestieknek megfelel,akkor meg jól van így.
orokkuruc-2
2023. október 03. 22:07
lemez 2023. október 03. 16:19 ...A fövárosiaknak már régen seggbe kellett volna rugni. ... amennyi buzi van Butapesten, lassan azt hiszem, nem rugni akarják..
Ergit
2023. október 03. 18:51
Budapest a Káosz Ünnepének ad helyet a Világon először!! Jöjjön!!! Ne hagyja ki a lehetőséget!!! Soha vissza nem térő alkalom!! Lesz kirakodó vásár, szép magyar anyanyelbünk alpári módon való bemutatása, japán túristák kijelölt helyeken fotózhatják a legnagyobb felfordulást!! És mégy egy csomó meglepetés, csak Önnek, csak Karácsonytól, csak BUdapesten!!! Jegyek kaphatók 10ezer forintos áron!! (Elővételben: 12ezer Ft.) (Csak kp-t fogadunk el!!!)
fsdfsdf
2023. október 03. 17:34
A fasnak ittam még hülyébbre magam,höhöö...látod már maszturbálni se vagyok képes höhöö
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!