Újabb gigadugók jönnek: egyirányúsítják az Üllői út egy szakaszát

2023. július 06. 15:43

Érdemes lesz kerülni.

2023. július 06. 15:43

Felújítás miatt egyirányúsítják az Üllői utat a XVIII. kerületi Petőfi utca és a Béke tér között a városközpont felé szombattól – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel. Közleményük szerint

várhatóan november elejéig lesz egyirányú a forgalom az érintett szakaszon.

A változás érinti az ott közlekedő buszokat is, de a villamosok forgalmát nem befolyásolja. 

A 193E autóbusz a Mednyánszky utca, illetve a Market Central felé módosított útvonalon, az Üllői út helyett a Gyömrői út - Ferihegyi repülőtérre vezető útvonalon jár, így nem érinti a Szarvas csárda teret és a pestszentlőrinci Béke teret sem.

A 236-os és 236A autóbuszok a Mednyánszky utca, illetve a Market Central felé a Szarvas csárda tér és a Királyhágó utca között módosított útvonalon, az Üllői út helyett a 182-es busz vonalán a Ráday Gedeon utca - Bessenyei György utca - Haladás utca - Petőfi utca - Gilice tér - Cziffra György utca - Szabadka utca -Száva utca - Halomi út - Királyhágó utca útvonalon közlekednek. A 950-es éjszakai járat Pestszentimre, vasútállomás felé a Petőfi utca - Gilice tér - Cziffra György utca - Szabadka utca -Száva utca - Halomi út - Királyhágó utca - Béke tér - Üllői út - Mednyánszky utca - Bartók Béla utca - Benczúr utca - Üllői út - Királyhágó utca útvonalon jár, nem érinti a Szarvas csárda tér és a Béke tér közötti megállókat – közölte a BKK. 

A társaság az autóbuszok Üllői úti kimaradó megállóinak eléréshez az 50-es villamos igénybevételét javasolja.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemkellnév
2023. július 07. 05:07
Az Üllői út bármelyik szakaszát egyirányúsítják, legfontosabb kérdés a másik irány alternatív útvonalának kijelölése lenne. Ezt a cikk nem írja. Érzésem szerint azért, mert nincs ilyen. Káosz lesz.
Ugandai Bubu
2023. július 06. 16:20
A mandiner szokásos képhamisítása, manipulációja. Az említett hely kint van a picsában Kispest után is, Pestszentlőrincen, ott kétszer egy sáv az Üllői út. Erre bevágják a népligeti felüljárót, direkt a legforgalmasabb központi szakaszról. Utána meg kikérik maguknak, hogy kesmanyik hírkamuzók lennének, dehogy, ááá...
Gullwing
2023. július 06. 15:46
Bpestieknek minden szar megfelel..... Ha demszky után megválasztották a kreténgerit akkor ne csodálkozzanak a szarfolyamon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!