Ajjaj: a DK-s polgármesternek nincs ellenére, hogy kiskorúak is láthatják, amint Rousseau kutyája meghágja Marilyn Monroe-t

2023. szeptember 25. 16:00

És most megszólalt a gyermekvédelmi ügyről a KDNP-s Szarvas Attila a Mandinernek!

2023. szeptember 25. 16:00
drMáriás a Kondor Béla Közösségi Házban
Nagy Gábor
Nagy Gábor

Negyvenötezer környéki megtekintésnél és több száz interakciónál tart az a futótűzként terjedő Facebook-bejegyzés, amit a tizennyolcadik kerületi Szarvas Attila KDNP-s képviselő tett ki azt követően, hogy a Kondor Béla Közösségi Házban szeptember 15-én megnyílt drMáriás „A dadaizmus győzelme elkerülhetetlen!” című kiállítása. Terítéken a gyermekvédelem!

Művészi szabadság, gyermekvédelem? Célkeresztben drMáriás képe

Az obszcén, a mások mellett a kereszténységből, a keresztényekből gúnyt űző tárlat nem csupán nála verte ki a biztosítékot, ellenzéki orgánumok, de maga drMáriás mégis a kereszténydemokrata politikust találta meg, mondván: akadt a héten fontosabb ügy is annál a városrészben, minthogy a közösségi házba, foglalkozásra érkező gyermekek korlátozás nélkül láthatják, ahogy Rousseau kutyája mégiscsak lefekszik Marilyn Monroe-val.

drMáriás
Gyermekvédelem? A művész képén meztelenül ábrázolta a néhai színésznőt, akit egy fekete, vicsorgó kutya kíván meghágni (Forrás: drMáriás Facebook-oldala)
Forrás: Facebook

Mégpedig Lévai István Zoltán botránya, aki egyes sajtóinformációk szerint megpróbálta lefizetni a Magyar Kétfarkú Kutya Párt helyi szimpatizánsát. Lévai egy nappal az ügy kirobbanása után lemondott választókerületi elnöki posztjáról, és megszüntette Fidesz-tagságát is.

Kapcsolódó cikkek

drMáriás egyébiránt azt üzente Szarvas Attilának, hálás, amiért a KDNP-s képviselő figyelmével méltatta képeit, ugyanakkor úgy véli, a politikus nem túlságosan jártas sem a kortárs művészetben, sem a kortárs marketingben. Az, hogy az önkormányzati képviselő be kíván szüntetni egy tárlatot, „nem éppen a legkorszerűbb gondolkodás egy úgymond szabadnak vélt demokráciában” – jegyezte meg a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában.

Csakhogy Szarvas posztjában erről nem, politikáról sem, annál inkább gyermekvédelemről esett szó. „Mint katolikus pedagógus és tízgyermekes édesapa felháborodásomnak szeretnék hangot adni, és felszólítom a kerület vezetőit,

hogy azonnal távolíttassák el a gyerekek által is sűrűn látogatott művelődési ház központi helységében, szemmagaságba elhelyezett vallási és erkölcsi érzéseket mélyen sértő képeket”

– olvasható a bejegyzésben.

De nem ment el szó nélkül a kerületi DK-s polgármester sem a kiállítás ügye mellett, aki igencsak meglepte a Mandiner.hu szerkesztőségét, s e cikk szerzőjét is.

Kapaszkodjanak: a Mandiner miatt aggódik a DK-s!

Szaniszló Sándort Lévai botrányának kitörését, lemondását, fideszes párttagságának megszüntetéséről szóló döntés után kerestük meg. Levelet küldtünk a hivatalos e-mail címére – és arról érdeklődtünk, hogy mint a 18. kerület első embere, s mint édesapa Kondor Béla Közösségi Házban minap nyílt kiállításról, támogatja, helyénvalónak tartja? Ezt követően SMS-ben is jeleztük a Gyurcsány-pártban több lehetőséget látó exszocialista politikusnak, hogy megkeresést küldtünk polgármesteri címére; mire azt írta: nem (!) látja a kérdéseket, küldjük el neki egy másik e-mail címre.

Megtettük – választ viszont nem kaptunk, pusztán egy másnapi Facebook-bejegyzést. Ebben Szaniszló arról értekezett, aggódik lapunk pártatlanságában, megbízhatóságában, mert a Mandiner nem úgy hozná le megkeresésünkre adott válaszát, mint az valójában beérkezik szerkesztőségünkhöz. Természetesen ilyen, gulyásmártoni eszközzel sosem élt portálunk; mindentől függetlenül szemlézünk, szólaltatunk meg közszereplőket, szakértőket, véleményvezéreket.

Kapcsolódó cikkek

Szaniszló: A kiállítás marad, és be sem fóliázzuk a képeket!

„Úgy tűnik, a Fidesz médiája hibátlan érzékkel megtalálta a kerületet érintő legégetőbb ügyet. Mindezt ugyanazon a napon amikor a vesztegetési botrányba keveredett választókerületi elnökük lemondásra kényszerült – terelte egyből politikai síkra a gyermekvédelmi ügyet. Majd megosztotta megkeresésünket a következő körítéssel: – A kérdéses kiállítás Máriás Béla, azaz drMáriás képzőművészeti alkotásait mutatja be. drMáriás éppen az idén vehette át Csák János minisztertől a Munkácsy-díjat amelyet kiemelkedő képzőművészeti tevékenységért ítélnek oda minden évben – írta. – Mivel néhány kerületi fideszes képviselő a napokban már tanúbizonyságát tette tájékozatlanságának, számukra is jelzem hogy a kiállítást illető kritikákat egyenesen a fideszes Csák János miniszternek célszerű megfogalmazni. (Csöndben jegyzem meg, hogy drMáriás műveinek legnagyobb rajongója egyébként maga a kormányszóvivő.) Az már csak hab a tortán, hogy a Mandiner újságírója fotókról kérdez, mivel azt sem tudja, hogy festményekről van szó.

Az alkotói szabadság tiszteletben tartása európai kultúránk alapelve – a kiállítás marad, és be sem fóliázzuk a képeket!

– hangsúlyozta a DK-s politikus.

És most megszólalt a KDNP-s Szarvas Attila a Mandinernek!

„A kiállításról, mint kerületi kulturális eseményről értesültem. Érdeklődéssel, nyitottan mentem el a tárlat megnyitójára, a Kondor Béla Közösségi Házba. Az ott látottaktól megdöbbentem és felháborodtam – írta portálunk megkeresésére Szarvas Attila. – Egy gyerekek által sűrűn látogatott önkormányzati fenntartású művelődési ház központi aulájában obszcén, pornográf kép van kifüggesztve. Még ha „művészi ábrázolásként” is került ki a kép a megrendező Önkormányzat jóvoltából, édesapaként és pedagógusként is elfogadhatatlannak tartom. Ha Szaniszló Sándor polgármester urat édesapaként nem zavarja, hogy kiskorú gyermekei ilyen képet nézegetnek, ez az ő szülői döntése. Hogy ki mit nézet, vagy mit enged nézni a gyermekének, mindenkinek szíve joga.  A gyermekeiket a Közösségi Házba elengedő szülőktől azonban megvonták ezt a döntési jogot – mutatott rá a KDNP-s politikus. –

Nagyon fontosnak tartom leszögezni: szülőként kell, hogy legyen beleszólásunk abba, hogy kiskorú gyermekünkkel megnézetünk-e egy ilyen finoman fogalmazva is speciális kiállítást, vagy sem.”

drMáriás
Középpontban a „Schmidt Szűz Mária és kisdede Ungár Péter a NER templomában” című festmény drMáriástól (Fotó: Facebook)
Forrás: Facebook

„A kultúra és a művészet nyilván mindenkinek mást jelent. Arról is lehetne beszélni, hogy egy többségében keresztény országban gúnyt űzni a Szűzanyából és a Kis Jézusból tapintatlanság és érzéketlenség a hívő emberekkel szemben. A művész úr elvárja, hogy tiszteletben tartsák az ő véleménynyilvánítási jogát, ugyanakkor úgy gondolom, neki is tiszteletben kellene tartania mások vallási meggyőződését” – jegyezte meg a jobboldali önkormányzati képviselő.

Nyitókép: Mandiner.hu

 

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ez D-dúr és e-moll
2023. szeptember 26. 03:07
"FeketeFehér ---> Ez D-dúr és e-moll 2023. szeptember 25. 20:18 A szexualitást te bűntettként kezeled, és ez szerintem nagy hiba." Dehogy kezelem bűntényként a szexualitást! Azt kezelem bűntényként, ha egy negyvenes rohadék tizenöt éves gyerekeket használ ki, tesz tönkre, ront meg.
Hangillat
2023. szeptember 25. 22:29
A kutyafáját! A tiltakozó nem követett el szarvashibát. A művészi szabadság és a művészé itt nem korlátozódott; az alkotó képmutató, hiszen az aula nyitott bárki belépőnek. A győzelmes dadaistát azért még a dádázók nem dádázták meg bár a kutyulmányban a hímtag szemtágító hatású. Semmi képi sejtetés, gyermekes himbilimbi , funkció 1 állásban, ez bizony nem a kutyafáját!, hanem a kutyaf@szát! Rousseau kutyástól átmehetett házából Frankhonba, a művész mozgástere határtalan. A Triszexuális Madonna Kétköldökű Gyermekével ott szunnyadhat a művészi tudatalattiban. Mű- vész? Az ultraliberálishoz vonzódó liberális művészvilág nihlizmusa könnyen felfűzhető a 2.01-es ál- filantróp hungaro-amerikáner világfurdancs rousseau-i természetes jóbani hit ostorára. Ez a genderostor csapdos a fülünk mellett a nagykövet nőfi kezében. Kultúra, gazdasági, katonai, gulyás ágú az ostor. Kell a vészérzet, itt az álcázott mű -vész, talán ennek gyanútlan szekértolója a nem máriaüvegre festő művész, DrMáriás.
Ez D-dúr és e-moll
2023. szeptember 25. 19:19
"FeketeFehér ---> Ez D-dúr és e-moll 2023. szeptember 25. 18:44 ...Csak szólnék, hogy már 30 éve is próbáltak egymással szexelni 14-16 évesek. Baszd be őket a börtönbe, attól biztos jobb lenne nekik." És hány 14-16 éves került anno börtönbe? Egy sem. Viszont a beleegyezési korhatár fölemelése jogi eszközt adhatna a szülők kezébe, hogy fellépjenek azok ellen a vén rohadékok ellen, akiknek kamaszhúsra fáj a foguk. (Nem henceghetnének az interneten negyvenes kövér buzik azzal, hogy tizenöt éves fiúgyerekeket rontanak meg, mert az börtönbelépő váltásával érne fel.)
Akitlosz
2023. szeptember 25. 18:47
Mint látható a kereszténydemokraták és a Mandiner élnek ebből a fajta "kultúrából". Ők terjesztik. Szánalmas, beteges népség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!