Még radikálisabb, még szókimondóbb, még agresszívebb megmozdulások kellenek

2023. szeptember 02. 14:29

Maradt még egy bátor, tisztességes húzás: kivonulni a politikából, és feloszlani.

2023. szeptember 02. 14:29
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

„Még radikálisabb, még szókimondóbb, még agresszívebb megmozdulások kellenek – gondolják egyes demokratikus ellenzékiek.
Most már valóban csak ennyi maradt, bár ennek három hatása tutira lesz: 
1. Még enerváltabb lesz minden ellenállás, mert még komolytalanabbnak fog tűnni, 
2. Még kevesebben vesznek benne részt, mert az igazi balhétól majd mindenki fél,
3. Az átlag állampolgár még inkább a nerre szavaz, de az is lehet, hogy spontán atrocitások formájában fogják a balhézókat rendreutasítani, méghozzá kiszervezett hazafias kopaszkommandók nélkül, merőben öntevékenyen.
De ami a lényeg:
1. Idejekorán le kellett volna vonni a rendszerváltás kudarcának az okait és tanulságait.
2. Tüntik meg fideszt utánzó kordonbontogatás helyett (na jó, azok mellett) szerte az országban felépíteni helyi politikusokat, akik beleállnak helyi ügyekbe.
3. Nem csak azt mondani, hogy mi nem kell, hanem, hogy mi igen. Nem bullshit általánosságokat európaiságról meg demokráciáról, hanem milyen befektetést, építkezést, erdősítést, iskolát, munkahelyet, támogatásokat helyben. (A kétfarkúak legalább kifestenek buszmegállókat.)

Persze már egy ideje késő. De maradt még egy bátor, tisztességes húzás: Kivonulni a politikából, és feloszlani. Emigrálni, mozgalommá alakulni, vagy mindentől visszavonulni. Ha ez tényleg diktatúra. Vagyis nem asszisztálni jó pénzért, és elvállalni a köpőcsésze szerepét naponta, csak mert nincs más szakma. Ha ez egypártrendszer, akkor segíteni kell az állampártot abban, hogy ez nyilvánvaló is legyen.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
billysparks
2023. szeptember 03. 08:29
Na, ez a mostani FAM írásokhoz képest egész jó lett.
hátakkor
2023. szeptember 03. 07:42
Jó pénzt hoz felelősség nélkül a hazaárulás.
MZperXXL
2023. szeptember 03. 03:38
„Még radikálisabb, még szókimondóbb, még agresszívebb megmozdulások kellenek." Nagyon észnél kell lenni és csírájában elfojtani az ilyen gondolatokat, ötleteket, cselekedeteket. Ez az egyenes út az Antifág.
connorj
2023. szeptember 03. 03:02
Ez nem elég? https://m.facebook.com/100095047990006/posts/pfbid0anzL6jnRkJ68x3SFkP7Wd6PkrqE3qzgP1DbMU2fium1h6wCYk9iVkrZ4DEgsZmF1l/?sfnsn=mo&wtsid=rdr_0g3UDNAceeswge6kx
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!