Havas Henrik nem bírta ki, beleszállt Pálffy Istvánba

2023. augusztus 23. 11:42

Kőszeg Ferencet azonban hasonló kijelentései miatt megpróbálta mentegetni.

2023. augusztus 23. 11:42
null

„Nem esett jól, hogy Pálffy Pistát – egykori kollégámat - egy nap után kirúgták a Hír TV-ből, mert ennyi idő alatt megbukni, az azért bravúr” – reagált a kedd esti médiaeseményekre Havas Henrik. Ismert: a HírTV azonnali hatállyal elbocsátotta Pálffy Istvánt, miután a hétfői adásban arról beszélt, hogy „bizonyos türelemmel kétségkívül kell lenni egy olyan betegség felé, iránt, mint a pedofiloké”. 

Ezt is ajánljuk a témában

Pálffy, a pedofilok és a tanulság

Aki most meglepődött, az az égvilágon semmit sem tud arról, hogyan működik a jobboldali média. Veczán Zoltán írása!

A csatorna amellett, hogy elhatárolódott, azonnal lépett, 

a kedd esti Napi Aktuálist már M. Dobos Marianne vezette, aki fel is olvasta a HírTV közleményét, amely így hangzott: 

„A HírTV-n 2023. augusztus 21-én sugárzott Napi Aktuális című műsorban Pálffy István műsorvezető élő adásban olyan állítást és véleményt fogalmazott meg, amely teljesen összeegyeztethetetlen a csatorna elveivel és hitvallásával. A HírTV elhatárolódik minden olyan kijelentéstől, amely a pedofíliát támogatja, felmenti vagy népszerűsíti. A csatorna vezetősége ezúton is elnézést kér mindenkitől, akit ez a kijelentés megsértett vagy érzékenyen érinthetett. A HírTV a mai napon azonnali hatállyal szerződést bontott Pálffy Istvánnal.”

A pedofilmentegetős mondat különösen rosszul hangzott azok után, hogy múlt hét elején éppen a Gulyás Márton-féle Partizánon adott egy hasonlóan nagy felháborodást kiváltó nyilatkozatot a balliberális oldal legendájának számító, 84 éves Kőszeg Ferenc.

Ezt is ajánljuk a témában

A 444 mentegeti, többen súlyosan károsnak tartják a gondolatait – íme, a legkarcosabb vélemények a Partizán Kőszeg Ferenc-interjújáról!

Gyűjtésünk Szily Lászlótól Kubatov Gáborig.

Havas Henrik akkor is sietett megvédeni az SZDSZ-alapító, és a többnejűség lelkes hívének is számító Kőszeget, sietségében azzal érvelt, hogyShakespeare Júliája 13-14 éves volt”.

Ezt is ajánljuk a témában

Havas Tanár Úr, a „13-14 éves Júlia” – na meg a Kőszeg Ferenc-i értelemben vett „nem tudom”

Ha Kőszeget nem szabad faggatni a kiskorúakkal kapcsolatos nézeteiről, sőt, kímélni kell, mert úgymond nagyon idős, akkor ez vajon vonatkozik idős, egykor molesztáló papokra is? Szilvay Gergely írása.

Az egykori tévés véleménye tehát ismert az ilyen kijelentésekről, Kőszeggel ellentétben azonban Pálffyt korántsem mentegeti, hanem ismét kritizálja.

„Na, szóval elképzelni nem tudom, hogy mit vártak a Pálffy Pistától a Hír TV-nél. Azt nyilván nem, hogy zseniális felkonferálásokat írjon a bejátszások elé, aztán tíz percen keresztül csináljon értelmes interjút bárkivel” – száll bele egykori kollégájába a tévés.

A teljes posztot itt olvashatja el.

Nyitókép: képernyőmentés.

 

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik