Vitézy: Bulgáriától Portugáliáig felgyorsítják és nem leállítják a vasúti beruházásokat

2023. július 16. 19:08

A korábbi közlekedési államtitkár sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy kiemelt fontosságú vasúti beruházásokat vonnak vissza hazánkban.

2023. július 16. 19:08
null

Vitézy Dávid, korábbi közlekedési államtitkár a Facebook-oldalán méltatta az osztrák államvasút szombati bejelentését, miszerint európai uniós források segítségével megindul az évek óta tervezett vasúti építkezés Bruck an der Leitha (Lajtabruck) és a bécsi Schwechat nemzetközi repülőtér közötti új vasúti fővonal kiépítésére.

Kifejtette, hogy teljesen zöldmezősen kiépülő új pályán az összes Budapest, Győr és Pozsony felől érkező, Bécsbe tartó vonat az osztrák főváros előtt eléri a bécsi nemzetközi repülőtér alatti föld alatti vasútállomást is.

 

Szerinte így a bécsi repülőtér „Nyugat-Magyarország felől közelebb kerül, mint a budapesti 

 

– és Budapestről is óránként átszállás nélkül elérhető lesz vonattal, Kelenföldről 2 óra alatt”.

Leszögezte, hogy „az osztrák beruházás messze túllát a lokális részérdekeken, a bécsi repülőtér európai versenyképességét és összeurópai logikán a légi és a vasúti hálózati összekapcsoltságát igyekszik javítani.”

Sajnálkozott Magyarország kapcsán

Vitézy a posztjában kifejtette, hogy szomorú látni azt, hogy „a mai hírek Magyarországon ismét kiemelt fontosságú, évtizedek óta tervben lévő és az EU által már támogatott vasúti előkészítések leállításáról és a beruházások visszavonásáról szólnak”.

Leszögezte, „ehhez még csak hasonló sem történik sehol másutt Európában, Bulgáriától Portugáliáig felgyorsítják és nem leállítják a vasúti beruházásokat a klímaváltozás és az energiaválság fényében.”

Nyitókép: Vitézy Dávid Facebook-oldala

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szemlelo-2
2023. július 16. 22:45
Vitézy honnét venne pénzt a vasút felújításokra? Az eddigiek komoly EU támogatással történtek, az most nincs.
Sany Xepi
2023. július 16. 21:46
A vasúti a szárzaföldi szállítás a legkörnyezetkímélőbb. Innentől a baloldal saját magával van ellentmondásban.
connorj
2023. július 16. 20:55
🐼A BELVÁROSI GYÖKEREK FIGYELMÉBE: ... https://m.youtube.com/watch?v=_Fs6t57nUHc
connorj
2023. július 16. 20:51
🐼 https://m.youtube.com/watch?v=Bsx6tFvcAZw
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!