Ferencvárosi LMBTQ-pad: a Fradi-ultrák szerint ez egyértelmű provokáció

2023. július 11. 08:55

A Fradi-ultrák vezetője a Mandinernek elmondta, a választók nem ezért adtak bizalmat korábban Baranyi Krisztinának. A polgármestert is megkerestük, ő azonban nem volt hajlandó nyilatkozni nekünk.

2023. július 11. 08:55
Bokor Gábor

A hétvége egyik legfelkapottabb közéleti témája az volt, hogy Ferencvárosban oda-vissza festettek egy padot. A lavinát az indította el, hogy csütörtökön a Tompa utca 17. előtt a Ferencvárosi Önkormányzat és az Amnesty International karöltve átadott egy szivárványszínűre pingált padot. Erre a civil szervezet szerint azért volt szükség, mert

a biztonságnak, az elfogadásnak és a nyitottságnak kell, hogy legyen helye Magyarország mindennapjaiban”.

Úgy fogalmaztak, hogy „a magyar emberek kilencven százaléka szabadon kifejezheti a szeretetét, megfoghatja a párja kezét, megcsókolhatja az utcán. De mi a helyzet a maradék tízzel?” Természetesen nem maradhatott el részükről a kormány szidása, mivel szerintük, a „kormány kirekesztő propagandatörvénye gyűlöletre bátorít a szexuális és nemi kisebbségekkel szemben, akiket válogatott eszközökkel igyekszik kizárni a nyilvánosságból”.

Bár ez még nem kapott nagy sajtóvisszhangot, a Ferencváros ultrái gondoskodtak arról, hogy ez másképp legyen: péntek éjjel zöld-fehérre javították ki a pad festését. Az Amnesty ezt úgy kommentálta, hogy bűncselekmény történt, és várják szemtanúk jelentkezését. A Fradi Mob Facebook-oldal szombat reggel tette közzé, hogy a ferencvárosi ultrák voltak azok, akik átfestették a padot, azt írták:

Ez a város nem az a város. Ferencváros. „Lassan baranyi és a többi libernyák is megtanulhatná”.

 

Ezt is ajánljuk a témában

Baranyi kerülete visszafestette a padot

Több sem kellett a IX. kerület és az Amnesty vezetésének, rögtön akcióba léptek: vasárnap este újra LMBTQ-kompatibilissé tették a Tompa utcai padot. „Megígértük és újrafestettük nektek és mindenkinek, aki velünk együtt egy nyitott, szabad és boldog országban akar élni” – fűzték a bejegyzésükhöz.

Meddig marad vajon így?

Hamberger Ádám, a Ferencváros vezérszurkolója a Mandinernek úgy fogalmazott az üggyel kapcsolatban, hogy természetesen nem örültek a padfestésnek. Állítása szerint a Ferencváros-szurkolók szerint Baranyi Krisztina lépése nem más, mint nettó provokáció. Kijelentette, a Ferencváros nevet a labdarúgóklub tette híressé és nem értenek egyet azzal az ideológiával, amit „polgármester asszony próbál ráerőltetni az egész kerületre”.

Úgy gondoljuk, nem erre hatalmazták fel, amikor megválasztották polgármesternek”

– szögezte le a Ferencváros vezérszurkolója.

Arra a kérdésre, hogy a közeljövőben visszafestik zöld-fehérre a padot, Hamberger annyit mondott: „Maradjunk annyiban, hogy nekünk Ferencváros-szurkolóknak sokkal jobban tetszik, ha egy pad vagy bármi hasonló eszköz zöld-fehér”.

A polgármester „propagandistának” nem válaszol

Az ügyben kerestük Baranyi Krisztinát is, aki a tőle megszokott eleganciával reagált a megkeresésünkre.

A polgármestert először telefonon hívtuk, majd SMS-t küldtünk neki. Rövid időn belül megszületett polgármesterasszony válasza is, miszerint ha olyan szerkesztőséget választok magamnak, ahol újságíróként és nem propagandistaként tudok dolgozni, ad interjút. Volt annyira gáláns is, hogy a privát SMS-váltásunkat közösségi oldalán is megosztotta

Nyitókép: Facebook

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tisza009
2023. július 11. 21:59
"a választók nem ezért adtak bizalmat korábban Baranyi Krisztinának" Hanem miért is?
survivor
2023. július 11. 15:22
Egy leszbbuzi par batran leülhet egy zöld padra.Is...
sagirdilsiz-2
2023. július 11. 10:27
Azok a csoportok, akiket a festés során az AI kihagyott, kérem azonnal tüntessenek az AI előtt. ( A 2SLGTBQIA+ a Kétszellem, Leszbikus, Meleg, Biszexuális, Transznemű, Queer , Interszex, Aszexuális szavak rövidítése, és a plusz azt a számtalan megerősítő módot tükrözi, amellyel az emberek önazonosítást választanak.) Súlyosan kirekesztették őket a performansz során.
Zolotarjov
2023. július 11. 09:52
A Veres banya már belekezdett a kampányába ezzel a kurva paddal..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!