LMBTQ-padot avattak Ferencvárosban

2023. július 07. 06:13

Tíz óra munkával festették át a padot az Amnesty International közreműködésével.

2023. július 07. 06:13

LMBTQ-padot avattak Ferencvárosban – számol be a Pesti Srácok. A riportból kiderül: a IX. kerületi ülőalkamatosságot az Amnesty International közreműködésével sikerült átfesteni, és a szervezet igazgatójának jelenlétében adták át. Víg Dávid elmondta: ma az LMBTQ-kapcsolatban élőknek ma kétszer meg kell gondolniuk, hogy megfogják-e egymás kezét a nyílt utcán. Hozzátette, a szivárványos pad a „legmenőbb” dolog, amit csinálni lehet, és úgy vélekedett, hogy ettől az LMBTQ-személyek biztonságosabban fogják érezni magukat. 

 

A pad átfestése egyébként bő 10 órányi munkaidőt vett el az aktivistáktól, és – mint Döme Zsuzsanna alpolgármester elárulta – komoly „hivatali akadályokat kellett leküzdeni”. 

 

Utóbbit arról is faggatta a jobboldali portál, hogy mi történik, ha jövőre a DK ellenében kell indulniuk az önkormányzati választáson a regnáló polgármesterrel, Baranyi Krisztinával. Döme abbéli reményét fejezte ki, hogy ebben az esetben is sikerül behúzniuk a IX. kerületet, mert „a legjobb dolog, ami a kerülettel történhetett, az volt, hogy Baranyi Krisztina független polgármesterként nyert”.

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik