Gyöngyösi Márton az ellenzék potenciális ÁSZ-bírságáról: Kíváncsian várom Márki-Zay és Karácsony magyarázatát

2023. június 22. 10:12

Magyarázatot vár az ellenzéki párt elnöke, ha már „az ő »pénzezgetésük« miatt minket akarnak megbüntetni”.

2023. június 22. 10:12
null

Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke videóban reagált arra, hogy „ismét megrendelte” nekik „a szokásos gigabírságot” az Állami Számvevőszéknél (ÁSZ) a Fidesz a választások közeledtével.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, nem ússza meg az ellenzék a tiltott külföldi kampányfinanszírozást. Sajtóhírek szerint akár 3-3,5 milliárd forint körüli büntetés is járhat hat ellenzéki pártnak, amiért a tavalyi országgyűlési választás kampányában külföldről kaptak anyagi támogatást. 

Gyöngyösi a videóban – annak ellenére, hogy a Számvevőszék külön kérte, hogy a levelüket ne mutassa meg a nyilvánosságnak –, felmutatta azt a dokumentumot, amely véleménye szerint

A Jobbik-Konzervatívok minden kampánypénzzel elszámolt

A felvételhez kísérőszövegben Gyöngyösi leszögezte, a Jobbik-Konzervatívok minden kampánypénzzel elszámolt. „Ezért most mások gyanús ügyleteit akarják rajtunk számon kérni. Szerintem úgy becsületes, ha mindenki a maga dolgaiért vállalja a felelősséget” – jelentette ki a pértelnök.

A bejegyzést azzal zárta, „kíváncsian várom Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely, valamint kollégáik magyarázatát, ha már egyszer

A fentiekhez azt is hozzáfűzte, a Fidesz azért teszi mindezt, „mert megerőltető volna neki olyan demokráciát játszani, ahol miden párt egyenlő eséllyel indulna a választáson” – hangoztatta Gyöngyösi Márton.

A videót alább tekinthetik meg:

***

***

 Nyitókép: Facebook, Karácsony Gergely

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2023. június 22. 14:59
Gyöngyösi,az anyád p....t.
Tisza009
2023. június 22. 13:20
Puhulsz, Márton. Tán kiment belőled Z. férfias kézfogásának varázslatos ereje?
Mich
2023. június 22. 13:11
Szép kis nácik..., akik a komcsikkal és a libsikkell közösen lopják szét a CIA pénzét...
Csak egyszerűen
2023. június 22. 13:06
Pár nap múlva kiderül, hogy megint csak félreértették.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!