Dollárbaloldal: rövidesen újabb titkokról lebbennek fel a fátylak

2023. június 21. 16:53

Kocsis Máté szerint hazánk belügyeibe való durva beavatkozásról van szó, amiről a magyar állampolgároknak joguk van tudni, és amely nem ismétlődhet meg újra – számol be a Magyar Nemzet.

2023. június 21. 16:53
null

A parlament nemzetbiztonsági bizottság ma tárgyalta zárt ülésen a Nemzeti Információs Központ összefoglaló jelentését a tavalyi országgyűlési választások külföldi befolyásolásával kapcsolatban – számol be a Magyar Nemzet. Sas Zoltán, a bizottság jobbikos elnöke a lapnak elmondta: támogatja a dokumentum titkosítás alóli feloldását, a titokgazdához fordulva kérte is azt. A legkorábban a jövő hét második felére érkezhet meg a feloldás, a dokumentumokat azután a bizottság is közzé teszi saját honlapján.

A Fidesz frakcióvezetője a Facebook-oldalán azt írta,

új nevek, új adatok, és olyan új tények váltak ismertté,

melyek segítenek jobban megérteni, a dollárbaloldal kulcsfigurái hogyan szervezték meg a pénz útját, miként gazdagodtak a néhány külföldi „mikroadományozó” milliárdjaiból, és hogyan készítették elő a külföldi beavatkozási kísérletet a magyar választásokba 2022 elején.

Kocsis Máté szerint hazánk belügyeibe való durva beavatkozásról van szó, amiről a magyar állampolgároknak joguk van tudni, és amely nem ismétlődhet meg újra. „Sem egy év múlva az európai parlamenti és önkormányzati választáson, sem máskor. Magyarország szuverenitása nem játék! – fogalmazott, majd azt írta, a dollárbaloldal mindent tagadni próbál. De hamarosan kiderül, nagyon is tudtak a történtekről.

Szövevényes céghálókon keresztül trükköztek a külföldről kapott pénzzel.

„Ami pedig az Állami Számvevőszék által kiszabott büntetést illeti: a magyar jogszabályok világosak, ezért javaslom a dollárbaloldal pártjainak, keressék meg az elgurult dollárokat, és fizessék ki a bűn árát. Ha nem találják, beszéljenek egymással” – írta a politikus a közösségi oldalán.

Nyitókép: Arpad Kurucz/Anadolu Agency via AFP

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2023. június 21. 20:25
Bréking: Maki pártját bejegyezték. Egy újabb néppárt!
nemecsekerno_007
2023. június 21. 17:22
Remélem botrány lesz belőle.
istvanpeter
2023. június 21. 17:19
Hazaárulók!
nempolitizálok
2023. június 21. 17:10
Legtöbbje a CIA támogatása nélkül nem is férne be a politikába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!