Amit Alex Sorosról tudni érdemes: partizás, LMBTQI-aktivizmus és ellenzéki kötődések

2023. június 12. 16:05

Soros György fia, Alexander Soros, aki most már deklaráltan is a milliárdos spekuláns örököse, több szálon is kötődik Magyarországhoz: 2019-ben részt vett és felszólalt a CEU diplomaosztóján, 2021-ben az SZFE-ügyben hallatta a hangját, tavaly pedig sajtóhírek szerint összefuthatott Karácsony Gergely főpolgármester volt főtanácsadójával, Korányi Dáviddal.

2023. június 12. 16:05
null

Soros György vasárnap nevezte meg hivatalosan is utódjának 37 éves fiát, Alex Sorost, aki az Open Society Foundationst (Nyílt Társadalom Alapítványokat) alapító apjánál is politikusabb beállítottságúnak vallja magát. Cikkünkben összeszedtük az ifjú örökös néhány emlékezetes pillanatát.

„Dollárbaloldali” szálak

A Magyar Nemzet alapján lapunk az idén év elején írta meg, hogy „a dollárbaloldal intézője”, Korányi Dávid 2022. februárban, néhány nappal az általa alapított Action for Democracy első magyarországi átutalása előtt egy helyen, egy müncheni konferencián tartózkodott Alex Sorossal, akivel ugyan nem készült közös nyilvános fotó, de a Magyar Nemzet szerint „nehezen elképzelhető, hogy Korányi háromnapos müncheni tartózkodása alatt elkerülték volna egymást”. A dátumok is azért fontosak, mert néhány nappal a konferencia után, február 24-én érkezett az első utalás az Action for Democracy részéről Magyarországra, többek közt a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz.

Alex Soros egy másik szálon is kapcsolható a Korányi-féle Action for Democracyhez,

hiszen még a Twitter-oldalán is megosztotta a honi baloldal botránya mögött álló szervezet egyik reklámját. Mint ismert, ezt a felhívást a New York-i Times Square-en is kivetítették, ráadásul a Twitterre maga Alexander Soros is kiírta az akció mottóját: „Segíts a magyaroknak választani!”

Az LMBTQ-aktivista

Alex Soros azt szintén többször bizonyította, hogy fontos ügynek tekinti az LMBTQ-közösség támogatását. A Ripost korábban azt írta róla: komoly befolyása van az európai és a tengerentúli LMBTQ-lobbira, amely „fegyelmezett katonai alakulatként követi az utasításokat, és folytatja a támadást Magyarország ellen”. A Soros-birodalom ezzel kapcsolatban legutóbb akkor hallatta a hangját, amikor a magyarországi gyermekvédelmi-pedofilellenes törvényt homoszexualitás-ellenes jogszabályként igyekezett beállítani.

„Az elüldözött CEU”

Alex Soros nevére rákeresve úgy tűnik, kevés olyan magyarországi ügy akad, amelyben ne látná szükségét megnyilatkozni az újdonsült trónörökös. Ilyen volt a Közép-európai Egyetem, a CEU esete is. 2019-ben apja helyett ő vett részt a CEU diplomaosztó ünnepségén Budapesten, hogy személyesen tolmácsolja az egyetemalapító Soros György üdvözletét a végzős hallgatóknak. „Bár a magyar kormány azt állította, a CEU döntése volt, hogy elköltözik Budapestről, de ez egyszerűen nem igaz! A CEU-t betiltották. S ennek következtében ténylegesen elüldözték Magyarországról” – mondta akkor a sajtóbeszámolók szerint. Kijelentette azt is, alig várja azt a napot, „amikor Magyarország ismét demokratikus ország lesz”.

A CEU mellett egy másik felsőoktatási intézmény, a Színház- és Filmművészeti Egyetem,

az SZFE ügyében ugyancsak aktivizálta magát Alex Soros,

ő vette meg ugyanis Tarr Béla Sátántangójának eredeti kópiáját a freeSZFE jótékonysági árverésén. „Azért licitáltam a filmre, hogy kifejezzem nagyrabecsülésemet Tarr munkássága iránt, illetve hogy szolidaritást vállaljak e nagyszerű intézmény bátor hallgatóival és oktatóival. A kópiát Magyarországon kívül, biztonságos körülmények között tervezem tárolni. Amint törvényes eszközökkel visszaállítják a demokráciát Magyarországon, illetve a Freeszfe elnyeri az őt megillető státuszt, visszaadom a kópiát jogos tulajdonosának, a magyar népnek” – írja akkori posztjában.

Kötődés az ECFR nevű szervezethez

Soros fia tagja annak az European Council on Foreign Relations (ECFR) nevű lobbiszervezetnek is, amely egy korábbi Magyar Nemzet-cikk szerint találkozási pontnak tekinthető a Soros család, a Soros-birodalom karmesterként számon tartott Gerald Knaus, valamint egy sor magyar balliberális politikus között. Az ECFR taglistáján ugyanis megtalálható volt a korábbi miniszterelnök, Bajnai Gordon, Szigetvári Viktor, aki az Együtt nevű, azóta megszűnt párt miniszterelnök-jelöltje volt 2018-ban, valamint Ficsor Ádám, aki előbb Gyurcsány Ferenc kabinetfőnökeként, majd Bajnai titkosszolgálati minisztereként dolgozott. A magyar tagok között szerepelt egyébként a már említett Korányi Dávid is.

Apjához hasonlóan ő is bevándorláspárti

Megnyilatkozásai alapján az úgyszintén világos, hogy édesapjához hasonlóan Alex Soros sem éppen a szigorú bevándorláspolitika híve. Egy 2021-es Twitter-bejegyzésben például azt szorgalmazta az akkori afgán válsággal kapcsolatban, hogy ne falakat építsünk, inkább engedjük be a migránsokat, és nyújtsunk nekik segítséget.

Bejáratos a Fehér Házba

A Donald Trump visszatérése miatt aggódó Alexander Soros gyakori vendég mostanság a Fehér Házban is, ahol 17 alkalommal járt Joe Biden elnökké választása óta. A Nyílt Társadalom Alapítvány vezetője többek közt februárban is megfordult a Fehér Házban, amikor az elnök nemzetbiztonsági tanácsadójával és több más tanácsadóval találkozott, de a megbeszélések témája nem ismert. Fehér házbeli útjai között tavaly december 1-jén meglátogatta Ron Klain akkori fehér házi kabinetfőnök tanácsadóját, Nina Srivastavát is, aki Biden elnökválasztási kampányában is dolgozott. Később aznap este

a fiatalabb Soros egyike volt annak a 330 embernek, akik részt vettek a Fehér Házban megrendezett állami vacsorán, amelyet az elnök és Jill Biden first lady adott Emmanuel Macron francia elnök és Macron felesége, Brigitte tiszteletére.

Az ifjú Sorosnak jó a viszonya Kamala Harris alelnökkel is, akivel éppen néhány nappal ezelőtt, június 6-án posztolt közös képet a Twitteren.

Buli, buli, buli

Közéleti-politikai szerepvállalása előtt Alex Soros éveken át elsősorban azzal váltotta ki a média figyelmét, hogy olyan helyeken vett részt partikon, mint például Hamptons vagy Cannes. Celebekkel kapták lencsevégre, többek között Usherrel és korábbi barátnőjével, a modell Chanel Imannal.

„Gyönyörű modellek, haverok az NBA-ből, bújócska a villájában: Isten hozta Soros György befektető playboy fiának pompás világában!” – ezt írta róla a Daily Mail.com online portál még 2016-ban. Az internetre feltöltött partifotók tanúsága szerint pedig ezek a bulik rendszerint nem éppen a visszafogott szórakozást testesítették meg.

Nyitókép: Alex Soros Facebook-oldala

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
citromosParizer
2023. augusztus 12. 08:43
a kis Sorosról annyit érdemes tudni, hogy az apjához képest egy nagy senki. hiába rühellem az öreget, attól ő egyedi volt a eszméivel, gondolkodásával. a kis buzija meg csak belenőtt, nem magától találta ki, és ez jelenős különbség! még menni fog a birodalom tovább egy ideig, viszi a tehetetlensége, de majd leépül az szépen. valószínűleg nem nullára, de sokat fog veszíteni a befolyásából szerencsére...
EX_Terminator
2023. augusztus 12. 08:12
Nem part arc ez, csak egy büdös kisköcsög aki mindent szétver ami nem nyeri el a tetszését azt röhögve vigad a romokon.
Héja
2023. augusztus 12. 07:42
Érdektelen, de legalább kártékony figura.
Cillei-Ulrich
2023. augusztus 12. 07:09
Hát persze hogy buzi. Miért szépítitek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!