Ismét ellenzéki kordonbontásra kerülhet sor, akár Molotov-koktélok is előkerülhetnek

2023. május 03. 15:30

A résztvevők 16 órától gyülekeznek a Bazilika előtt.

2023. május 03. 15:30
null

Emlékezetes lehet a Mandiner olvasói számára, hogy nemrég negyedszer is kordonbontással próbálkozott a Momentum. A liberális párt akciója egybeesett egy másik tüntetéssel, amelyet a tanárok közalkalmazotti jogviszonyának tervezett megszüntetése ellen szervezett egy diákmozgalom. Ekkor a tüntetéssel kapcsolatban a rendőrség közleményben tudatta, hogy a rendőrök könnygázt használtak az agresszív demonstrálókkal szemben.

Ma délután újabb tüntetés várható, 16 órától gyülekeznek a Bazilika előtt a résztvevők. A tüntetés eredetileg meghirdetett útvonala a Zrínyi utca – Nádor utca – Széchenyi István tér – Akadémia utca – Garibaldi utca – Vértanúk tere – Báthory utca – Szemere utca – Alkotmány utca lenne. A szervezők között többek között megtalálható az Egységes Diákfront, az ADOM, a Momentum, a Civil Közoktatási Platform és egyéb, Soros Györgyhöz köthető szervezetek.

A Facebookon már elindultak a posztolgatások, egyesek azt pedzegetik, hogy várhatóan útvonalat változtatnak, és a Clark Ádám térre,

esetleg a Karmelitához vonulnak.

A Magyar Nemzet cikkéből pedig az is kiderül, hogy a tüntetők akár Molotov-koktéllal is készülhetnek. Ugyanis, mint a lap írja, egyesen a „Molotov-koktél–dezodor kombó” használatára buzdítanak a tüntetésnek álcázott, valójában kordonbontási szándékkal meghirdetett ma délutáni akció Facebook-oldalán.

 

***

Nyitókép: Facebook

Összesen 148 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2023. július 04. 13:53
A Molotov koktél rendőrök ellen gyilkossági kísérlet! És úgy is kell kezelni, büntetni!
Burdisgarage
2023. május 03. 21:02
Annyira nem bátorak, hogy odaragasszák magukat valahova, ott rohadnának meg.
B I L
2023. május 03. 19:22
Vízágyut a csürhének.
világbéka
2023. május 03. 18:57
Istenem, de unalmas. Arról akarnak meggyőzni, hogy ha hatalomra kerülnek, se lenne egy értelmes gondolatuk? Sikerült.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!