Tüntetés volt a Karmelitánál – Jámbor Andrásék nekirontottak egy kordonnak is (VIDEÓ)

2023. április 24. 20:30

Negyedszer is kordont akart bontani a Momentum a Karmelita Kolostornál.

2023. április 24. 20:30
null

Negyedszer is kordonbontással próbálkozik a Momentum.

A liberális párt akciója egybeesik egy másik tüntetéssel, amelyet a tanárok közalkalmazotti jogviszonyának tervezett megszüntetése ellen szervezett egy diákmozgalom.  A mások mellett a pedagógus szakszervezetek által szervezett  „Le a bosszútörvénnyel! Le az elnyomással!” elnevezésű megmozduláson résztvevők

a Kálvin tértől a Ferenciek tere és a Március 15. tér érintésével vonultak a Belügyminisztérium épülete elé. 

A belügyi tárca Széchenyi téri épülete előtt Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) országos választmányának tagja beszédében azt követelte, hogy a kormány vonja vissza a státusztörvény tervezetét, mivel annak nem a közoktatás megjavítása a célja, hanem a pedagógusok megregulázása. Úgy folytatta: ehelyett a kormány olyan jogszabályokkal álljon elő, amelyek betöltik azt a szerepet, amelyet a kabinet az EU felé vállalt, mert – mint fogalmazott – „akkor a közoktatás is javulni fog és pénz is lesz”.    

Nagy Erzsébet beszámolt arról is: az Európai Parlament „összes nagy frakciója” aláírt egy, az Európai Bizottság elnökének, Ursula von der Leyennek címzett levelet, amelyben azt követelték,

hogy az EB gyakoroljon nyomást a magyar kormányra a státusztörvény visszavonása érdekében.        

A demonstráció többi szónoka – köztük pedagógusok és diákok – az összefogás fontosságát hangsúlyozták „az igazságtalansággal szemben”. A Széchenyi téri demonstráció után tüntetők egy része a Karmelita kolostor elé vonult.  Hétfő reggel a Belügyminisztérium épülete előtt több más résztvevővel együtt Szabó Tímea, Szabó Rebeka, Tordai Bence és Berki Sándor, a Párbeszéd – Zöldek politikusai tartottak demonstrációt.

A Telex beszámolója szerint a rendőrök a korábbiakkal ellentétben most nem engedték a képviselőknek elbontani a kordont.

Közben azonban a Vadhajtások-alapító Bede Zsolt Facebook-oldalán közzétett videóban már az látható, hogy ellenzéki politikusok Jámbor András vezetésével megtámadták a kordont és ledöntötték azt.

Frissítés:

Reagált a rendőrség is közben.

„Be nem jelentett gyűlést tartottak 2023. április 24-én kora este a Budapest, I. kerület, Karmelita Kolostornál. Miután a gyűlés több résztvevője agresszívan lépett fel a rendőrökkel szemben, az egyenruhások a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény alapján 19 óra 11 perckor vegyi eszközt alkalmaztak”, olvasható a police.hu-n.

Forrás: MTI, Mandiner

Összesen 505 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jooee
2023. április 25. 20:55
Ezt a tróger Jámbor, aki egyáltalán nem jámbor, beültetném a börtönbe egy 20 évre a buzeránsok közé!
flesh ripper
2023. április 25. 17:23
Ez az őrült magyarországi tolerancia, engedékenység a gazemberekkel, a vandálokkal szemben. Nem csodálkozom azon, hogy ezeken a hitvány huligánok példáján felbuzdulva, nálunk is, néhány agyament, félállat ragyás, leszakította a külső dróthálós birtokhatárt, majd a villanypásztort megrongálva, lopni indult az istállókba, gazdasági épületekbe. Nos, ott éppen a kuvaszok várták őket. Meg a Gondnok bácsi. Aki polgárőr is. Korábban munkásőr.
tartarossz.blog
2023. április 25. 15:45
Értelmes célokért kell kiállni, ahogy Vajnai Attila és Krausz Tamás tette a békéért és Thürmer is, valamint a munkanélküliek tb-fizetési mentességéért a magyar fos-újkapzsitalizmusban , mert a szarrágó kapzsitalisták mindenhol a világon elveszik az eü-höz való hozzáférési jogokat a szegényebb rétegektől, ezen célokért érdemes harcolni - kordon körüli balhézás, mire jó, parasztvakítás. Cirkusz kenyér nélkül.
Igazszó
2023. április 25. 14:42
A szemkilövő geciken szájkosár és póráz van. A zsidó kommunista, no meg a cigó haverjaikat soha nem bántják, csak a magyarokat gyűlölik és üldözik, fosztogatják ahol tudják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!