Magyar pápáról találgat egy amerikai katolikus portál

2023. május 01. 13:23

Felteszik a kérdést: lehetséges-e, hogy Erdő Péter Ferenc pápa utódja lesz?

2023. május 01. 13:23
null

Lehetséges, hogy Ferenc pápa azért érkezett Magyarországra, mert Orbán Viktorral együtt akár egy ukrán-orosz békeszerződés érdekében is erőfeszítéseket tudnak tenni – mondja a Church Militant tudósítója Rome Dispatch című podcastjában.

A podcastban felteszik a kérdést: lehetséges-e, hogy Erdő Péter Ferenc pápa utódja lesz? A lap „katolikus rocksztárnak” nevezi a magyar prímást, akiről megemlítik, hogy sok nyelvet beszél, tudós és lelkipásztor egyben. Megemlítik, hogy Erdő korábban rámutatott: az egyház nem demokrácia, hanem „krisztokrácia”. Hozzáteszik: a magyar bíboros nagyon intelligens, és jó adminisztrátor. 

Mint korábban írtuk: Erdő papabile mivoltáról a Catholic Herald is találgatott annak ellenére, hogy a legfőbb utódjelöltnek évek óta a fülöp-szigeteki Luis Antonio Taglét emlegetik. A találgatásról a magyar média is beszámolt. A nemzetközi sajtóban időről időre megjelennek ilyesfajta hírek, melyek komolysága a szenzációhajhász bulvártalálgatásoktól kremlinológiai típusú, akár bennfentes információkra is alapozott elemzésekig is terjedhet, de ezek találati aránya meglehetősen alacsony. Ennek kapcsán elemeztük, az előző konklávék előtt kiket tartott a média papabilének, és a találgatások mennyire jöttek be. Hogy hány papabiléből lett pápa az előző kétszáz évben, mikor jöttek be a találgatások és mikor nem, arról itt olvashat:

Nyitókép: Facebook 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik