Kovács Zoltán elárulta, mennyibe került a pápalátogatás

2023. május 02. 18:57

Kovács Zoltán azt is elmondta: ahogyan a Szentatya megszólította a fiatalokat, az minden szempontból „menő volt”.

2023. május 02. 18:57
null

Ferenc pápa valamennyi beszéde kifejezte a béke iránti vágyat, mindez a nemzetközi sajtó „rosszindulatú próbálkozásainak ellenére is” egybecsengett a magyar kormány álláspontjával, hiszen Magyarország a háború kitörésének első napja óta a béke oldalán áll – emelte ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a pápa magyarországi apostoli látogatásáról tartott sajtótájékoztatón.

A magyar kormánynak a hagyományos családról és a hagyományos nemi szerepekről vallott felfogása is teljes mértékben egybecseng a pápa által elmondottakkal – folytatta Kovács Zoltán, majd hozzátette: a mindent eltörölni igyekvő woke-kultúra Közép-Európában masszív politikai és egyházi falakba ütközik.   

Az államtitkár hangsúlyozta: a Papp László Sportarénában a fiatalok megszólításával nyilvánvalóvá vált, hogy az egyház üzenetei a társadalom szempontjából élő, szerves üzenetek, rezonálnak a társadalommal. Úgy fogalmazott:

ahogyan a Szentatya megszólította a fiatalokat, az minden szempontból „menő volt”.   

Közölte: az egyházfő Budapesten töltött három napja a biztonságról szólt, erre Ferenc pápa nem várt cselekedetei is utaltak, például amikor a bazilika lépcsőjénél az emberek közé ment.   

A szervezés kereteiről az államtitkár elmondta,

hogy a pápalátogatás megszervezésére hétmilliárd forintos keretösszeg állt rendelkezésre,

az pedig rekordidőnek számít, hogy Magyarország két hónap alatt felkészült az eseményre.

Köszönet a sajtónak

Csakúgy, mint Semjén Zsolt, Kovács Zoltán is köszönetet mondott a magyarországi sajtóorgánumoknak. Külön kiemelte az MTVA-t, amely tíz helyszínről 17 órányi képi, valamint 18 órányi rádiós műsoridőben adott számot Ferenc pápa látogatásáról, és világszerte emberek százmillióinak tette lehetővé, hogy kövessék az eseményeket.   

 

 

Arra a kérdésre, hogy mi alapján döntöttek a különböző helyszíneken a sajtóorgánumok akkreditációjáról, Kovács Zoltán azt felelte, a helyszíneken fizikai korlátok is voltak, és a Ferenc pápával együtt utazó, a Vatikánnál akkreditált 73 újságíró elsőbbséget élvezett. Ugyanakkor a közmédia élőben közvetített minden eseményt, az MTI pedig ingyen biztosította az eseményekről készített fényképeit, így minden médium ugyanúgy el tudta végezni a munkáját, mintha a helyszínen lett volna.

 

(MTI) Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. május 03. 10:10
A Vizes VB 30 milliárddal indult. Összehasonlításképp. És PR-ben ez is volt annyi kimenő marketingben. Gondolom. Mint világesemény. Vagy nem volt külföldi újság? De! Ha kétszerannyiba került volna, azt mondjuk, ide ne jöjjön?
NERbot
2023. május 03. 10:06
Minden pénzt megér a pápamustra, hiszen Magyarországon egyre népszerűbb a katolicizmus. Ami nemcsak az életszínvonal intenzív emelkedésén, hanem az erkölcsök javulásában is egyértelműen látszik.
pemete jakab
2023. május 03. 07:48
"hogy a pápalátogatás megszervezésére hétmilliárd forintos keretösszeg állt rendelkezésre" Az ateizmus népszerűsítésére mennyit költ az állam? Vagy az állam, vallási semlegességét feladva privilegizál egyes vallásokat?
vajda
2023. május 03. 07:12
Magyarország ezzel a két elvtelen, gumigerincű véglénnyel kívánja magát reprezentálni a világban?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!