Karácsony Gergely „Budapesti Lakógyűlést” szervez a Lánchíd ügyében

2023. május 03. 10:05

A főpolgármester nem engedné az autósforgalmat a hídra. Mint mondta: a Lánchíd felújítása óta, „bármily meglepő is, de csökkent a budapesti torlódás mértéke”.

2023. május 03. 10:05
null

Szerda délelőtt „fontos bejelentéssel” érkezett Karácsony Gergely. Mint írta, „a Lánchíd hamarosan teljesen elkészül, de még egyetlen forintot sem kaptunk a megígért 6 milliárdból”. A főpolgármester szerint „hiába szentesítette aláírásával a kormány főminisztere a megállapodást, a támogatásból mégis zsarolás lett”.

Karácsony úgy fogalmazott: „A tények, adatok alapján a Lánchíd felújítása óta, bármily meglepő is, de csökkent a budapesti torlódás mértéke, és csökkent a budapesti hidak összforgalma is”.

Ez a híd nem a kormányé, de nem is a városvezetésé, hanem a budapestieké, ezért nekik kell dönteniük arról, hogy mi legyen a sorsa – így jelentette be Karácsony az első Budapesti Lakógyűlést, ahol a fővárosi lakosok „a kormány ígéretének betartatásáról a Lánchíd felújításához való hozzájárulásról”, és a Lánchíd forgalmi rendjéről lesznek megkérdezve.

A fővárosi Fidesz szerint Karácsony a lezárás fenntartásával saját maga szegi meg a megállapodást, emiatt esik el a főváros hatmilliárd forint állami támogatástól – írja a Magyar Nemzet.

Karácsony Gergely bejelentése itt nézhető vissza:

***

***

 

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2023. május 03. 16:48
Szabad Nép-félóra is lesz a lakógyűlésen?
gyaloggos
2023. május 03. 15:42
KARÁCSONY elvtárs NE FELEDD! MA ismét BONTANI akarják a kerítést! KISKARÁCSONYT is vidd magaddal!
FeketeFehér
2023. május 03. 15:22
A jelenlegi forgalmi rend szerint sokkal több ember jut át budáról pestre, vagy vissza a Lánchídon, mint a hídfelújítás előtt. És jóval gyorsabban. De azért a Budapestre nagyon ritkán járó okoskodók pusztán érzelmi okokból szeretnének kicseszni a budapestiekkel.
Davidw
2023. május 03. 15:05
Mire fel az allami penz ha csak a pestieke a hid?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!