Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Karácsony Gergely: „Tök normális” a viszonyom a kormánnyal

2023. május 02. 10:55

Szavazás lesz a Lánchíd végleges forgalmi rendjéről – jelentette be a főpolgármester egy keddi rádióinterjúban.

2023. május 02. 10:55
null

Budapest főpolgármestere kedden a Jazzy rádió Business Class című reggeli műsorának vendégeként többek között Ferenc pápával való találkozásáról, Budapest anyagi helyzetéről és a Lánchíd forgalmának sorsáról beszélt. Ahogy korábban a Mandiner is beszámolt róla, Ferenc pápa hétvégi budapesti látogatása során Karácsony Gergellyel is találkozott. A főpolgármester a találkozóról úgy nyilatkozott:

„Nagy megtiszteltetés volt, hogy itt járt, gyönyörű szavakkal beszélt a fővárosról. Továbbítottam a fővárosiak jókívánságait az irányába. A találkozó előtt nagyon izgultam, aztán belefeledkeztünk a beszédbe, 15 percet tölthettem a társaságában” – mondta, és hozzátette, a pápa egy végtelenül kedves ember. 

A rövid visszaemlékezés után Budapest jövője került szóba. Karácsony elmondta, a 17 milliárd forintnyi fejlesztési hitel felvételével kapcsolatban

De hozzátette, ha a kormány politikai szándéka, hogy Budapest szakadékba zuhanjon, akkor az meg is fog történni.

Végül szóba került a Lánchíd forgalmi szabályozásának kérdése. A főpolgármester úgy látja, a híd mostani forgalmi menetrendje megfelelő, de Budapest lakosai fognak szavazni az autós forgalom visszavezetéséről.

– mondta, majd hozzátette: „A budapestiek négy kérdésről szavazhatnak majd. Be kell vonni az embereket a döntéshozatali folyamatokba, információkkal kell őket ellátni, így lehet racionális döntéseket hozni” – tette hozzá.

***

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kolozsv
2023. május 03. 08:37
Tök jó a viszonyod? Elhiszem, hogy egy töknek jó.
Rizsa
2023. május 03. 07:23
Gyönyörű szavakkal beszélt a fővárosról . Gondolom nem látta a méh legelőt . Még a buli egyedet . A szemétről meg ne beszéljünk. Szóval nem a te érdemed ha szépnek találta a fővárost.
hátakkor
2023. május 02. 17:48
Hát Dobrevékkel milyen a viszonya? Most kiesett egy vagonjavító kft FB tag..
KBA98
2023. május 02. 17:19
Ha normális lenne, már régen eltakarodott volna!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!