A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Nem Karácsony az első baloldali politikus, aki szerint háborúban állunk Oroszországgal

2023. május 26. 11:17

A főpolgármester legutóbb az ATV stúdiójában kétszer is megerősítette álláspontját.

2023. május 26. 11:17
null

Karácsony Gergely szerint Magyarország háborúban áll Oroszországgal, tehát megint bebizonyosodott, hogy a magyar baloldal mindent elkövet annak érdekében, hogy Magyarország belesodródjon a háborúba és feladja békepárti álláspontját – olvasható az Origo pénteki cikkében, amellyel arra vállalkoztak, hogy csokorba szedjék a magyarországi baloldali politikusok háború melletti legfontosabb nyilatkozatait.

Ahogy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, szerda este Karácsony Gergely volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának egyik vendége, ahol a következő mondatok hangoztak el a szájából: 

„ (...) háborúban állunk azzal az országgal, amelyik beszállítója volt ennek a metrókocsi-beszerzésnek”

Majd amikor a műsorvezető „apró pontosításként” megjegyezte, hogy Magyarország nem áll háborúban senkivel, a főpolgármester nyomatékosította: 

én azt gondolom, hogy de”.

Tordai fegyvereket is küldene

Az Origo felidézi: korábban Karácsony párttársa, Tordai Bence is többször követelte a fegyverszállítások megindítását Ukrajnába, ahogy több baloldali képviselő is. Orbán Viktor kormányfő korábban egyértelműen kijelentette:

nemet mond a migrációra, a genderre, és nemet mond a háborúra is.

A miniszterelnök kijelentését ezt követően élesen támadták Brüsszelből.

A Párbeszéd is gúnyolódott a békepárti nyilatkozaton és fegyvert szállítana

Korábban Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője is hangosan bírálta a békepárti nyilatkozatot a parlamenti vitában. A lap szerint ez nem meglepő, ugyanis Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke nem sokkal korábban Dömötör Csabával, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárával folytatott nyilvános vitábanmár kifejtette sajátos érvrendszerüket. A miniszterhelyettes idézte Tordai egy tavaly áprilisi nyilatkozatát, amely szerint

itt lenne a legfőbb ideje, hogy Magyarország megkezdje a direkt fegyverszállításokat.

Erre a baloldali politikus helyeselt, és megjegyezte, hogy azért gondolja így ma is, hogy „ne kelljen szégyenkezni". Majd Tordai újra kijelentette, hogy fegyvereket kellene szállítanunk Ukrajnának, ahogy „mindenki" teszi. Később újra megerősítette, hogy csak azért is fegyvereket akar küldeni. 

A cikkben azt is felidézik: a volt Népszabadság-alkalmazott Murányi András, jelenlegi kommunikációs igazgató az ATV egyik műsorában is gúnyolódott a békepárti nyilatkozaton, ami szerinte „kártékony", egy „fércmű", majd azzal folytatta, hogy „guggoló ülésben, seggrészegen" jobbat írna.

Gyurcsány Ferenc volt államtitkára, az egykori SZDSZ-es Horn Gábor, aki jelenleg egy, a dollárbaloldali elemzőintézet vezetője szintén arról beszélt, hogy ha szükséges, akkor fegyvert is kell szállítani a háborúba.

Horn szerint bármi áron, de segíteni kell az ukránokat.

Krekó Péter, egy másik baloldali elemzői intézet, a Political Capital vezetője a háborúról szóló egyik kerekasztal-beszélgetésen fejezte ki elégedetlenségét az európai fegyverszállításokkal, mert azok szerinte túl lassúak. Annak viszont örült, hogy a németek tankokat küldenek egy olyan időszakban, amikor a közvélemény támogatása csökkent.

Freund örül a fegyverszállításoknak

Orbán Viktor miniszterelnök még május elején a CPAC Hungary konferencián többek között azt mondta, Magyarország egy inkubátor, ahol a jövő konzervatív politikáját kikísérletezik; Magyarország az a hely, ahol nemcsak beszéltek a progresszív liberálisok legyőzéséről és egy konzervatív, keresztény politikai fordulatról, hanem azt meg is csinálták. Megerősítette a kormány álláspontját, miszerint no migration, no gender, no war!

vagyis nincs pénz kijelentéssel kommentálta a magyar kormány három részből álló jelmondatát: „No migration! No gender! No War!" (Nem a migrációra! Nem a genderre! Nem a háborúra!)

Gyurcsány szerint szégyen a békepártiság

A baloldal vezére, Gyurcsány Ferenc  szintén egyértelművé tette háborúpárti álláspontját, szerinte ugyanis „pocsék ember, aki nem hal meg Ukrajnáért". A háború egyéves évfordulóján pedig szégyenletesnek nevezte a kormány békepártiságát, és lényegében a fegyveres konfliktus folytatását népszerűsítette.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. május 26. 20:09
Karácsony a dk szolgája, Tordai házát le kell bontani és mindkettőt be kell perelni hazaárulásért!
tapir32
2023. május 26. 16:23
A szankciók miatti energia áremelkedés jelentős többlet halálozást okozott. A szankcióknak több a halottja Nyugat-Európában mint a Covid-nak.
Jessy
2023. május 26. 14:20
Akkor te dezertör vagy rohadék. A te helyed az ukrán hadseregben és a front ekső vonalában van. Aki háboruban van es hadköteles az menjen harcolni az oroszok ellen. Vagy pszihiátriai okok miatt fel vagy mentve a katonai szolgálat alól??? Még katonának sem vagy jó??!! Nemhogy főpolgármesternek. Nagyon pofára fogsz esni, mint a miniszterelnökjelöltségedkor, még nem ütött el a villamos de már itt az ideje hogy eléje állj, ahogyan igérted!!! Vidd magaddal a nyeszlett Szabó Timeát is. Még hogy"Kabul rózsája???!!!". Esetleg a rózsa egy tüskéje, de nem több.
Akitlosz
2023. május 26. 14:04
Magyarország elnöke és kormánya már többször leagresszorozta Oroszországot. Az Amerikai Egyesült Államokat még nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról