Karácsony Gergely: Háborúban állunk Oroszországgal (VIDEÓ)

2023. május 25. 11:40

Erre a húzásra aligha lesz büszke a főpolgármester.

2023. május 25. 11:40
null

Karácsony Gergely volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának egyik vendége szerda este, a témák között pedig az újra teljes vonalán közlekedő M3 metró is szerepelt. A műsorban a főpolgármester nem tudta megmondani, hogy az eredeti tervek szerint mennyibe került volna a metróvonal teljes felújítása, azt azonban elismerte, hogy a végszámla 225 milliárd forintról szól (amiből végül 7 milliárd forintot biztosított a főváros). Arra azonban, hogy klíma kerüljön a szerelvényekbe, továbbra is várni kell, jelentette be. 

Amikor a műsorvezető azzal szembesítette, hogy 2019-ben még a metrókocsik klimatizálásának megoldását ígérte, Karácsony Gergely magyarázkodásba kezdett (szerinte ő nem ígért ilyet), majd arról beszélt, ezzel kapcsolatosan több problémával is szembe kell nézni. Meglátása szerint az egyik ezek közül az,

majd rámutatott, hogy az ügyben érintett orosz cég az Európa Unió szankciós listáján van, ezért nagyon nehéz bármilyen jogot érvényesíteni a metrószerelvényekkel kapcsolatban. (Később kifejtette, hogy a szerződésmódosításról napi szintű tárgyalások zajlanak Budapest és az orosz cég között, ám a megállapodáshoz az Európai Unió jóváhagyására is szükség van.)

Amikor a műsorvezető „apró pontosításként” megjegyezte, hogy Magyarország nem áll háborúban senkivel, a főpolgármester nyomatékosította: 

Az újabb kérdésre, hogy a főpolgármester szerint Magyarország valóban háborúban áll-e Oroszországgal, Karácsony Gergely már azt mondta, hogy „nyilván nem, de ez egy borzasztó nehéz helyzet”.

Az ATV említett adására Apáti Bence is reagált:

*** 

Ennyibe került a 3-as metró öt és fél évig tartó, uniós rekordernek számító felújítása

Hivatalosan is befejeződött a 3-as metró öt és fél évig tartó rekonstrukciója, miután átadták a Lehel téri és a Nagyvárad téri megújult állomásokat is. Az M3-as metróvonal infrastruktúrájának rekonstrukciója három ütemben valósult meg. A korszerűsítés 2017. november 6-án kezdődött a vonal északi szakaszán, Újpest-központ és a Lehel tér között.

Nyitókép: Trenka Attila/Mandiner 

Összesen 256 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2023. augusztus 31. 11:18
“Nem értem Orbánt. Lehetősége lenne az esélyt megadni a háborúzni vágyók részére.” - írják. Dehogy. Nem ezt szánja a szavazóinak. Ha majd jönnek az EU és a NATO elnyomása alól felszabadító orosz csapatok, akkor apró fehér-kék-piros zászlócskákat ad a kezükbe, úgy fogadják majd őket az utak mentén.
laikus19
2023. május 27. 21:21
Bayer Zsolt találóan fejezte ki a lényeget Karácsony e szereplésével kapcsolatban, hogy mit demonstrált ezzel Geri: nem elég hülyének lenni, annak is kell látszani.
amca
2023. május 27. 20:05
A nyírtassi tahó háborúban áél: A jogsival A KRES-el A műszakival Az englischhel A dr.ival Meg az 1%-al. Ja ,meg a villamossal. meg mindennel amihez kompetencia kell.
Jessy
2023. május 26. 16:14
Egy eltévedt orosz golyó, golyón talalhatná, akkor többet nem mondana ilyen nagy ökörségeket!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!