Dúró Dóra válasza az ukrán nacionalistáknak: „Jobban tennék, ha inkább a magyar kisebbség jogait garantálnák”

2023. május 03. 18:17

„Ez egy újabb nem túl okos lépés az ukránok részéről”, mondja az Országgyűlés alelnöke arra reagálva, hogy neve a minap megjelent az Ukrajna ellenségeit felsoroló listán.

2023. május 03. 18:17
null

Amint arról kedden a Mandiner is beszámolt, Dúró Dóra is felkerült az „Ukrajna ellenségeit” listázó, Mirotvorec nevű weboldal által közölt névsorba. Az ukrán nacionalisták szerint a magyar politikus megsértette Ukrajna területi integritását és szuverenitását, továbbá ukránellenes és Kreml-párti propagandát terjeszt. A Mi Hazánk közleményt adott ki, melyben azt írják, képviselőjüket válogatott szidalmakkal illetik. „Összetörünk téged, Te söpredék. Dicsőség Ukrajnának! / Győzelmünk után megtalálunk és mindenért felelni fogsz!” – ilyen és hasonló fenyegetések érik a magyar Országgyűlés tagját. 

Az ügy előzménye, hogy Dúró Dóra korábban az Izvesztyija című orosz lapnak nyilatkozva arról beszélt, Ukrajna NATO-csatlakozása csak akkor lehetséges, ha arra Oroszország is igent mond. A képviselő a magyar sajtóban megjelent információk szerint úgy fogalmazott„Ukrajna NATO-csatlakozása a teljes körű konfliktus kirobbanásának kockázata nélkül csak akkor lehetséges, ha Oroszország jóváhagyja ezt a lépést”

„Ez egy újabb nem túl okos lépés az ukránok részéről, akik, ha jól értem, az Európai Unióba és a NATO-ba igyekeznek”, kommentálja lapunk kérdésére a fejleményeket Dúró Dóra. A Mi Hazánk politikusa szerint az ukrán nacionalisták döntése már csak azért is problémás, mert éppen

Az alelnök szerint mindez ismét nem a béke irányába való elmozdulás, az ukránok pedig „jobban tennék, ha inkább a magyar kisebbség jogait garantálnák, különösen az oktatás és a nyelvhasználat terén”

A Mandiner kérdésére, miszerint fenntartja-e korábbi álláspontját, az Országgyűlés alelnöke határozott igennel felelt, bár, mint mondja, a magyar sajtóban már torzítva jelent meg az orosz lapnak adott nyilatkozata. Ukrajna EU- és NATO-csatlakozásával kapcsolatban „nem elsősorban arról beszéltem, hogy kvázi engedély kéne az oroszoktól, hanem arról, hogy megállapodásra kell jutni Ukrajna tagságával kapcsolatban az USA és Oroszország között”, mondja Dúró Dóra, aki azonban egyre kevesebb esélyt lát a megállapodásra.

„Összetörünk téged, Te söpredék" - Dúró Dóra is felkerült Ukrajna ellenségeinek listájára

A Mi Hazánk Mozgalom közleményt adott ki, amelyben arról írnak, hogy Dúró Dóra az ukrán nacionalisták célpontjává vált egy korábbi kijelentése miatt. Ahogy korábban a Mandiner is beszámolt róla, a jobboldali politikus azt nyilatkozta, hogy Ukrajna NATO-csatlakozásához Oroszország engedélyét kell kérni. Nemsokkal ezt követően, Dúró Dóra neve felkerült az „Ukrajna ellenségeit listázó" Mirotvorec nevű weboldalra.

Nyitókép: Mandiner

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VerdbenekhyKeményFarkas
2023. május 04. 16:29
Válaszul Ukrajnát is bejegyezték Dúró Dóra ellenségeinek sorába...
tapir32
2023. május 04. 01:05
A jobboldal feladata az organikus társadalmi rend helyreállítása a liberáldeviánsok homogenizáló törekvései ellenében. A sorosista álcivil, politikai szervezetekkel szemben a valódi civil társadalom rehabilitálása. A keresztény konzervativizmus jelenti Európa jövőjét. 
jánosbácsi
2023. május 03. 21:11
Ne féjjél Dórika ,majd az urad megvéd az ukránoktól.
Lajoss
2023. május 03. 20:15
Dórika! Irány a daráló..a te szinted..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!