Budapestre jön Daniel Freund, ellenzéki politikusokkal vizsgálja a jogállamiságot

2023. május 11. 08:55

Újra hazánkat vegzálná az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának a delegációja.

2023. május 11. 08:55
null

Magyarországra látogat május 15–17. között az Európai Parlament (EP) költségvetési ellenőrző bizottságának a delegációja, hogy az uniós támogatások felhasználását ellenőrizzék – írta a Magyar Nemzet.

A lap kiemelte, hogy a küldöttség tagja Cseh Katalin, a Momentum, Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció EP-képviselői, valamint

A Magyar Nemzet emlékeztet, hogy nemrég milliárdos értéket meghaladó vagyont foglalt le a nyomozó hatóság a Cseh Katalinék botrányában meggyanúsított személy érdekeltségeinél, ennek ellenére a Momentum európai parlamenti képviselője megfigyelőként tagja az EP költségvetési ellenőrző bizottság delegációjának. A delegációt Monika Hohlmeier, a szakbizottság bajor keresztényszocialista elnöke vezeti – tette hozzá a lap. 

A portál értesülései szerint május 17-én Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter is találkozik a küldöttséggel. A hírek szerint a miniszter mellett a küldöttség találkozik még többek között Bóka Jánossal, az Igazságügyi Minisztérium európai ügyekért felelős államtitkárával, Windisch Lászlóval, az Állami Számvevőszék elnökével, Biró Ferenccel, az Integritás Hatóság vezetőjével, valamint Karácsony Gergely főpolgármesterrel, illetve több parlamenti bizottsággal, oknyomozó újságírókkal és civil szervezetekkel is. A delegáció továbbá megbeszéléseket folytat többek között az Országgyűlés gazdasági bizottságával, igazságügyi bizottságával, európai ügyek bizottságával és költségvetési bizottságával is. A képviselők a Magyar Önkormányzatok Szövetsége képviselőivel is egyeztetnek majd.

A Magyar Nemzet megkeresésére az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodájának Sajtóosztálya azt közölte: „a küldöttség, Monika Hohlmeier vezetésével

A képviselők a helyreállítási és ellenállóképességi mechanizmus (RRF) magyarországi működtetésére kialakított folyamatokat és ellenőrzési mechanizmusokat is meg akarják vizsgálni.”

A lap szerint tehát az igazságszolgáltatási jogszabályok módosítása és a további vállalások teljesítése ellenére sem biztos, hogy Magyarország hozzáférhet a 2021 és 2027 között rendelkezésre álló kohéziós források zárolt részéhez. A Magyar Nemzet idézi Gwendoline Delbos-Corfield zöld EP-képviselőt, aki a Twitteren nemrég azt írta: „az Európai Bizottság és a magyar kormány közötti tárgyalások átláthatatlansága aggasztó, a 13 milliárd euró felszabadítása pedig óriási hiba lenne.” Azt is hozzátette, hogy

A Magyar Nemzet szerint egy ilyen szervezet lehet a Magyar Helsinki Bizottság, amely az Amnesty International Magyarországgal, az Eötvös Károly Intézettel, a Magyar Helsinki Bizottsággal, a K-Monitorral, a Társaság a Szabadságjogokért és a Transparency International Magyarországgal pontról pontra értékelte a magyar kormány által a hiányosságok orvoslása érdekében eddig megtett intézkedéseket.

Következtetésük pedig az, hogy „a kormány 2023 első negyedévének végéig nem tett megfelelő lépéseket a felvetett jogállamisági és emberi jogi aggályok teljes körű kezelése érdekében, és így nem teljesítette az uniós forrásokhoz való hozzáférés feltételeinek többségét” – tette hozzá a lap. 

Nyitókép: Twitter

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andilla
2023. május 15. 12:33
Itt van Danika emailcíme, ha valaki üdvözölni szeretné: https://twitter.com/daniel_freund/status/1658015987252228099
Magyarok Pásztora
2023. május 11. 12:35
Le kell verni freundot mint a szeget!
vicomt
2023. május 11. 11:57
Jaj Daniel, baz+ vizsgálódj a nyakig szarban lévő eu.-ban. Sorra derülnek ki a mocskos, szaros maffia eus képviselők botrányai. Mi a faszt keres ez itt? Tele vagytok gennyel, amit már egy normális gondolkodású, és józan érzelmű ember nem tud elviselni. Hogy valaki ütne már le. A szádat ki kéne mosni szappannal, és elvenni azt a rohadt sok pénzedet, amiért eladod az országodat, te vörös, kis libsi és nem zöld képviselő. Te olyan messze vagy az un. zöldektől, mint Makó Jeruzsálemtől. Egyébként a zöldeket az unió találta fel. Ez egy új trendi. Mocskosak vagytok mind, az egész bagázs. Csak gyere ide, te tetű.
beobachter1
2023. május 11. 10:59
Dani vizsgálhatná a szaros seggemet is, miközben leszophatna bő nyállal!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!