Az Európai Parlamenthez fordulnak a magyar fiatalok az Erasmus-ügy miatt

2023. május 17. 13:22

Azt kérik az Európai Unió intézményeitől, hogy oldják fel a korlátozásokat és állítsák vissza részvételi lehetőségüket a programban.

2023. május 17. 13:22
null

Közösen fordul az Európai Parlamenthez négy ifjúsági és diákszervezet annak érdekében, hogy hogy a fiatalok közvetlenül kifejezhessék a véleményüket az Erasmus+ mobilitási lehetőségekkel kapcsolatban. A Nemzeti Ifjúsági Tanács, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, a Doktoranduszok Országos Szövetsége és a Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szövetsége azt szeretné elérni, hogy az EP meghallja a 21 modellváltó egyetemen tanuló magyar és külföldi fiatalok véleményét az Erasmus+ programok korlátozása kapcsán. 

A hazai ifjúsági szervezetekből álló partnerség szerdán kiadott közleménye szerint az Európai Parlament Petíciós Bizottságához fordult, amely most megvizsgálja a beadványukat, annak befogadása esetén pedig arról döntenek majd a képviselők, milyen lépéseket javasolnak a petícióban felvetett problémák megoldására. 

A Nemzeti Ifjúsági Tanács áprilisban indított aláírásgyűjtést azért, hogy a modellváltó egyetemek hallgatói továbbra is részt vehessenek az Erasmus+ felsőoktatási mobilitási programban. Ennek részeként több mint 2.000 érintett fejezte ki eddig véleményét, kérve az Európai Unió intézményeit, hogy oldják fel a korlátozásokat és állítsák vissza részvételi lehetőségüket a programban. 

Az intézkedés nyomán 182 ezer hallgató, köztük 30 ezer külföldi esik el a nemzetközi tapasztalatszerzés lehetőségétől, és a jövőben esetlegesen akár további sok ezer külföldi fiatal veszítheti el az esélyt arra, hogy Magyarországon tanulhasson. 

 

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Mandiner

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bumbi
2023. május 17. 16:23
Ez nem volt vita mert ahhoz érvek is kellettek volna de részedről az nincs csak a nagy semmi meg a propaganda, de önálló gondolat az nuku.:))) Ja és javaslom ha valamihez hozzászólsz akkor azt úgy tedd hogy tisztában legyél azzal amit leírsz mert ez a nácis meg Szovjetunós hasonlat elég bugyuta és gyermeteg. Dehát abból a 2 bitből úgy látom csak ennyire futja...
bumbi
2023. május 17. 15:44
Ha az beavatkozás hogy nem hagyják, hogy ez a NER-es csürhe szétlopja az EU-s pénzeket akkor nagyon helyes. Az hogy nem hagyják hogy egy Putyini "demokráciát" építsenek ki és tönkretegyék ezt az országot az megint helyes. Nem az a szarházi aki ezt ellenzi hanem aki ebben cinkos.
bumbi
2023. május 17. 15:28
Most miért sértődtél meg egyem azt az érzékeny lelked? Tudom nem könnyű az igazsággal szembesűlni. Nem is értem, hogy miért nem akarod felvállalni hogy, Neked bejön ez a kormánypárti szenny és néphülyítés. Játszod itt a semleges szereplőt miközben csak úgy iszod a propagandát is fürdesz a mocsokban. Közben jössz itt a trágyával...:)) Ugyan hagyjuk már...Vállald fel hogy Neked ez a világnézeted és ebben érzed magad komfortosan.
Revízió
2023. május 17. 15:25
Olyan hülyék vagytok ! Farkashoz fordultok, hogy eltünt a bárány ? Már rég ki kellett volna lépni !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!