Amerikai politikus: Magyarország egy szabad ország, ahol a vezetők számára az ország érdekeinek a képviselte az első

2023. április 26. 15:06

Kari Lake, republikánus politkus az idei CPAC Hungary egyik legjobban várt vendége.

2023. április 26. 15:06
null

Idén május 4-5-én rendezik meg Budapesten a CPAC Hungary konferenciát, amelynek az egyik legjobban várt meghívott vendége az amerikai republikánus Kari Lake, számol be az Origo.

Egy friss videóinterjúban Lake úgy beszélt hazánkról, mint egy

„szabad ország, ahol a vezetők számára az ország érdekeinek a képviselte az első ”.

A politikusnő Orbán Viktort is dicsérte Steve Bannon műsorában, és elmondta, nagyon várja már, hogy Magyarországra látogasson.

Kari Lake politikai nézeteit a következőképp lehetne jellemezni: bevándorlásellenes, családbarát, békepárti, hajthatatlan és megalkuvást nem ismerő. Elemzők szerint az arizonai kormányzójelölt akár Donald Trump alelnökjelöltje is lehet a következő választáson.

Lake 1969-ben született Arizonában, majd Iowa államban tanult újságírást. A politikával és az újságírással párhuzamosan foglalkozott, mígnem 2021-ben végleg felhagyott utóbbival, mert szerinte mára már a propaganda eszközévé vált. 

Az évek során többször is váltott pártpreferenciát

2006-ig regisztrált republikánus szavazó volt, majd rövid ideig független, 2008-tól pedig a republikánusokkal szimpatizált. Ezt az átállást később békepárti nézeteivel indokolta, hogy nem indokolta az USA afganisztáni és iraki intervencióit. 2012 után ismét a republikánusokhoz fordult. Szerinte Amerikában nem szokatlan, ha valaki a két nagy párt között ingázik, hiszen Donald Trump és Ronald Reagen is pártváltó elnök volt.

A 2022. novemberi arizonai kormányzóválasztáson alig fél százalékkal maradt alul demokrata ellenfelével, Katie Hobbs-szal szemben. Noha Hobbst azóta beiktatták a hivatalába, Lake a mai napig megkérdőjelezi a választás tisztaságát.

A választási vereség nem szegte Lake kedvét, aki mára már a jobboldali amerikai nyilvánosság meghatározó alakja.

A politikusnő korábban már jelezte, izgatottan várja, hogy részt vehessen az Alapjogokért Központ által másodjára megszervezett CPAC Hungary konferencián, melynek idei mottója „Együtt erő vagyunk!"

Nyitókép: OLIVIER TOURON / AFP

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
felcsutfan
2023. április 26. 17:07
Még egy ostoba lúzer, aki képtelen volt emelt fővel elfogadni a vereséget. A legszebb trumpista hagyományoknak megfelelően. Ez mitől "politikus"?
nempolitizálok
2023. április 26. 16:44
Jól látszik egy amerikai politikus és egy CIA által kézivezérelt Pressman között a különbség.
mamarizsa
2023. április 26. 16:38
Ez is gázsiért jön, mint Trump jött volna?
need-info
2023. április 26. 16:34
Kisebbségben vagyunk itt az EU-ban, mivel körülöttünk mindenki megbolondult, de reméljük bővül a táborunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!