Jobbik: Trianon előtt voltunk utoljára ennyire elszigetelődve

2023. április 13. 11:17

A párt szerint „Orbán Viktor az oroszok pártjára állt, és 1956. november 4. békéjét akarja, ami a lánctalpasok és a jeltelen sírok békéje”.

2023. április 13. 11:17
null

A kormány látványosan rossz szövetségeseként viselkedik mind a többi NATO-tagállamnak, mind az európai uniós államoknak – jelentette ki csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezető-helyettese, az Országgyűlés külügyi bizottságának alelnöke. A David Pressman budapesti amerikai nagykövet előző napi sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva kiemelte: nagyon komoly lépés, hogy az Egyesült Államok félszáz személy és intézmény között

a budapesti orosz kémbank egyik magyar vezetőjét is szankciós listára tette.    

Szerinte mindez azt mutatja, hogy az Amerikai Egyesült Államok is elfordul Orbán Viktor kormányától, amely mára teljesen elszigetelődött. Ennyire elszigetelődött hazánk Trianon előtt volt utoljára, és az is nemzeti tragédiához vezetett – jelentette ki Brenner Koloman, aki azt hangsúlyozta,

Magyarországnak ki kell állnia euroatlanti szövetségesei mellett.    

Az ukrajnai háborúra utalva az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: ebben a világtörténeti konfliktusban hazánk nem állhat ismét a vesztesek oldalára, mint sajnos oly sokszor már a történelmünk során. Igazságos békére van szüksége Európának és a világnak, ennek legelső lépése pedig az, hogy az orosz agresszor csapatait ki kell vonni Ukrajna területéről – jelentette ki Brenner Koloman. Úgy értékelt: „Orbán Viktor és a Fidesz az oroszok pártjára állt, és 1956. november 4. békéjét akarja, ami a lánctalpasok és a jeltelen sírok békéje”.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ertönszena
2023. április 13. 21:43
A Brenner Koloman is többszörös külföldi ügynök, mint ez az undorító, gerinctelen csúszómászó Gyöngyösi?
zakar zoltán béla
2023. április 13. 20:02
Gané
Jüanpapa
2023. április 13. 18:26
He, he a múltkor azt mondták mostantól már nem jobbik a nevük.
makapaka2
2023. április 13. 17:46
Van aki még támogatja ezt a meztelencsigát? Létre hozta a ballik-csigapártot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!