Határozattal szegül ellen a kormányhivatalnak a főváros: marad a Horn Gyula sétány

2023. április 26. 15:34

Nem hajlandó megszüntetni a jogszabálysértő állapotot Budapest vezetése.

2023. április 26. 15:34
null

Határozatot hozott a Fővárosi Közgyűlés ellenzéki többsége, amelyben a testület kifejezi, hogy nem ért egyet a Fővárosi Kormányhivtal határozatával, amelyben jogszabálysértőnek mondta ki, hogy Horn Gyuláról elnevezett sétány található Budapest XIII. Kerületében.

Sára Botond főispán márciusban fel is kérte a Közgyűlést, hogy a fennálló jogszabálysértő helyzetet 30 napon belül szüntesse meg, vagyis nevezzék át a sétányt.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén határozatban válaszolt a főispáni utasításra:

Tehát a kormányhivatal utasításával szemben, nem változtatják meg a közterület nevét. A határozatot a fideszes képviselők nem támogatták.

Korábbanmi is megírtuk, hogy Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes azt nyilatkozta, a főváros nem kívánja átnevezni a sétányt, úgy fogalmazott: „Sára Botond, bár főispán, még nincsenek olyan jogosítványai, hogy utasításokat adjon a fővárosi önkormányzatnak”.

Szikta Levente, az Alapjogokért Központ elemzője ugyanakkor elmondta portálunknak, hogy

a közgyűlés jogszerűen nem hagyhatja figyelmen kívül a határozatot.

Kiemelte, ha a testület mégis így tenne, a kormányhivatal bírósági pert indíthat a jogellenes határozat megsemmisítése érdekében, illetve kezdeményezheti a helyi önkormányzatnak a központi költségvetés terhére nyújtott támogatások felülvizsgálatát.

Nem vették napirendre a Horn Gyula sétány ügyét Karácsony Gergelyék

A Karácsony Gergely vezette Fővárosi Közgyűlés jogszabályt sértett tavaly, amikor is közterületet nevezett el Horn Gyuláról a tizenharmadik kerületben, írta legfrissebb közleményében Budapest Főváros Kormányhivatala: át kell másra nevezni a Horn Gyula sétányt. Mint ismert: a baloldali vezetésű XIII. kerületi önkormányzat még 2022 májusában kezdeményezte, hogy közterületet nevezzenek el a néhai politikusról, akiről köztudott, hogy 1956.

 

Nyitókép: Hiszékeny Dezső Facebook-oldala

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dezodor
2023. április 27. 11:18
A magyar "baloldal" épp ott kúrja el hogy eme múmiák miatt nem tud megújulni. Mert ezzel is bizonyítja a jog- és eszmefolytonosságot az 56-os megtorlást levezénylő MSZMP (elődje a kopasz MDP-je) és az MSZP között. Annyira humoros (?) hogy a szocialista rendszer legnagyobb kiszolgálói (haszonélvezői) és azok családjai lettek a a globalista nyikhajok ittheni lerakatai (pedig nem is olyan régen a rohadt kapitalizmust szidták a párttag, hazafias népfront, munkásőr és brigádgyűlésen), most pedig - minő változás - Európai Egyesült Államokat követelnek, a magyar állam megszüntetésével egyetemben, így az ország az ő elképzelésük szerint csak Amerika seggén lenne egy demokratikus pattanás.
tapir32
2023. április 27. 02:24
Horn egy szégyen! Horn Gyula szégyen sétány.
kurbitalis
2023. április 26. 19:10
GUMICSONT. ÚGYIS EL FOGTOK TAKARODNI, HARAMIA HARÁCSONY ÉS HORDÁJA!
Medici
2023. április 26. 17:21
"Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes azt nyilatkozta, a főváros nem kívánja átnevezni a sétányt" Jól van faszikám, viszed tovább a vérvonalat. A faterod is akkora vérvörös komcsi volt Zalaegerszegen mint a megyei pártbizottság épülete. Igaz ahhoz volt esze, hogy amikor a Horn-kormány idején a munkaügyi központ vezetője volt, a kurváját itt vattaállásba dugja, hogy aztán az íróasztalán sűrűn megdugja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!