A NAV vette át a nyomozást az amerikai kampánypénzek ügyében

2023. március 28. 17:56

Sikkasztás és pénzmosás miatt indították meg a nyomozást az Amerikából érkezett dollárok miatt.  

2023. március 28. 17:56
null

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vette át a rendőrségtől a baloldalnak utalt külföldi pénzek ügyében indult nyomozást – értesült a Magyar Nemzet. A nyomozó hatóság azután rendelt el sikkasztás és pénzmosás miatt eljárást, hogy nyilvánosságra került, az ellenzék tavalyi választási kampányát milliárdokkal segítették az Egyesült Államokból.

Az adóhatóság a Nemzeti Védelmi Szolgálattól vette át az ügyet, korábban sikkasztás és pénzmosás miatt indították meg a nyomozást. 

A lap megkereste a Fővárosi Főügyészséget is, amely azt válaszolta, hogy az ügyben eddig még senkit nem hallgattak ki gyanúsítottként.

Ismert: a baloldali kampányfinanszírozási botrány még tavaly augusztusban, Márki-Zay Péter elszólásából robbant ki, i, amikor Márki-Zay Péter a Magyar Hang Gulyáságyú című podcastjében eldicsekedett vele, hogy még június közepén is érkezett több száz millió forintos támogatás az Egyesült Államokból. 

Az első hírek 1,8 milliárd forintnyi dollárról szóltak, amely a Korányi Dávid vezette Action for Democracy nevű szervezeten keresztül érkezett a baloldalhoz.

Később egy nyilvánosságra hozott titkosszolgálati jelentésből az is kiderült, hogy az Action for Democracy nemcsak Márki-Zay Péter mozgalmának utalt, hanem egymilliárd forintot kapott az Ezalényeg.hu nevű ellenzéki propagandalap kiadója. A legnagyobb szeletet egyébként a Bajnai Gordonékhoz köthető DatAdat nevű cég hasította ki magának, amelyhez másfél milliárd forint érkezett részben a magyar címzettektől, részben közvetlenül a tengerentúlról – emlékeztet a Magyar Nemzet.

Januári fejlemény az is, hogy a titkosítás alól feloldott dokumentumokból az is kiderült, hogy nem egy, hanem két nagy külföldi támogató szervezete volt az ellenzéknek: az Afd mellett egy svájci alapítvány is közel egymilliárd forintot utalt.

Nyitókép: AFP/John Thys

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. március 29. 06:50
Pártunk összes ökle dolgozik már az ügyön..:)
Namond
2023. március 29. 03:03
A sajátjai kedvéért hézagosan törvénykező idióta Orbán, most semmit nem tud csinálni éppen úgy mint a Norvég Alap esetében, ahonnan ostoba szarakodása miatt egy fillér nem jön az országba. Ideje lenne, hogy Fidesz felébredve kibassza a foci pálya közepére, labdának, az arcos Vicctort.
zorroro
2023. március 28. 22:05
Ki számít külföldinek? 1. Ha határon túli magyarok (Romániában, Szlovákiában, USA-ban, Ausztráliában...) gyűjtenek magyar szervezetek számára, az külföldi támogatás? 2. És fordítva: ha határon belüli magyarok határon túli (szerbiai, ukrajnai, amerikai...) magyar szervezeteket támogatnak, az külföldi támogatás? 3. Ha egy magyar állampolgár (Bajnai) kommunikációs cége ellenzéki pártoknak dolgozik, az tiltott pártfinanszírozás? 4. Ha egy amerikai állampolgár (Finckelstein) kommunikációs cége a kormánypártnak dolgozik, az tiltott pártfinanszírozás?
Igazszó
2023. március 28. 21:35
1 év eltelt és még gyanusított sincs. A dollárokat befújta a szél a cégekhez, nem zsidó bankárok váltották / kezelték zsíros haszonért, nem zsidó kommunista tetvek utalgatták kedvúk szerint a cimbiknek, míg a nav, a bünőrség, a moszados titkosszolgák vakok és siketek voltak és ahogy olvasom, ma is azok. Nácikat kergetnek, cigányokat védenek, meg adócsaló őstermelők után kajtatnak tutira.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!