Gyurcsányista ámokfutás Újpesten: látatlanban fogadták el az idei költségvetést, majd hatályon kívül is helyezték

2023. március 01. 09:30

Hogy aztán azt azon nyomban, szerda reggel újratárgyalják Déri Tiborék. Spoiler: ismét elfogadtak egy tervezetet.

2023. március 01. 09:30
null
Nagy Gábor
Nagy Gábor

Bő három év alatt másodjára fut bele ugyanabba a hibába Újpest gyurcsányista városvezetése. Amint arra múlt héten Nagy István fideszes frakcióvezető felhívta a figyelmet,

2021 után idén sem sikerült úgy beterjesztenie Déri Tiboréknak egy költségvetésről szóló előterjesztést, hogy abban ne legyenek súlyos hibák.

Szűk egy hete Nagy István azzal kezdte a képviselő-testületi ülést – felkérve a költségvetésért felelős DK-s Trippon Norbertet –, hogy vonják vissza az előterjesztést, mert „az hemzseg a számítási hibáktól”.

Ezt a baloldali többség nem fogadta el, így a napirendi pontnál derült ki: a táblázatok szúrópróbaszerű ellenőrzése során az indexeknél rengeteg eltérést találtak; de ezt még egy rögtönzött szünet és javítás után sem sikerült orvosolni Dériéknek.

„A javítás után az egyik soron 40 millió forint helyett az eredeti előirányzat 466 millió forintra változott” – írta a frakcióvezető.

Mindezek ellenére Déri Tiborék elfogadták a IV. kerület 36 milliárdos büdzséjét, amely – mint az csütörtök este kiderült – egy pillanatig sem élt, mivel azt nem léptették hatályba. 

Ezt gondolja a kerület korábbi fideszes polgármestere

amely több hónap alatt egy épkézláb költségvetési tervezetet sem képes összeállítani és amikor segítő szándékkal a problémákra felhívjuk a figyelmet, a többségükkel visszaélve áterőltetik a hibáktól hemzsegő költségvetést. Trippon fejetlen kapkodása szinte kódolja: további hibákat kell majd kijavítani az év során

– fogalmazott lapunknak az ügy kapcsán Wintermantel Zsolt, a kerület korábbi fideszes polgármestere.

Rendkívüli ülés szerdán, a meghívó tegnap este érkezett

Szerda reggelre egy rendkívüli ülést hívtak össze a Városházán, hogy orvosolják a hibát. A meghívót, mint jeleztük pár sorral feljebb, február 28-án, 22:22-kor küldték ki.

Frissítés:

A baloldali többség végül gondolkodás nélkül elfogadta a büdzsétervezetet, a Fidesz frakciója tartózkodott a szavazáskor.

Nyitókép: Facebook

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. március 01. 17:01
Én született újpesti vagyok! Ma láttam a szép városházán a szivárványos zászlót. Ha még ott élnék úgy tökön rúgnám a polgármester, hogy nem nemzene több gyereket! és egyáltalán mit keres ott ez a pali?
DFK
2023. március 01. 13:38
Nagy baj, hogy nem értik, a település vezetés az egy szakma. Így több ezer dilettáns polgármester van. A polgármesternek nem is választott, hanem kinevezett hivatalnoknak kellene lenni. Olyannak, akinek van szakirányú államigazgatási, gazdálkodási végzettsége.
nick89
2023. március 01. 12:23
Tetszik a kép, amelyen a 4 mérsékelten elegáns és láthatóan nem nagyon értelmes ember a papírok fölé hajolva fontosembert játszik. 3000+ településen megy ez ugyanígy. Nem csoda, hogy itt tartunk! Más: 100.000 fős kínai falut 10 kinevezett szakember irányít. Ekkora a teljes apparátus és ők értenek is a munkájukhoz. A többi 99.990-et meg hagyják élni és dolgozni. Ez pl másolható a biológiai fegyverrel támadó Kínától....
p laci 51
2023. március 01. 11:41
Fájdalmasan tehetségtelenek !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!