Lázár János: Magyarországnak és Szerbiának minden mesterséges akadályt le kell bontania (VIDEÓ)

2023. március 28. 22:29

Az építési és közlekedési miniszter Goran Vesic szerb tárcavezetővel találkozott.

2023. március 28. 22:29
null

Lázár János a Facebook-oldalára feltöltött videóban beszélt a tárgyalásokról, amelyeken Goran Vesic szerb építési, közlekedési és infrastrukturális miniszter volt a partnere.
A magyar miniszter kijelentette: Magyarországnak stratégiai célja, hogy három nagy átlépési pontot újjáépítsen a magyar-szerb határon: Hercegszántónál, Kelebiánál, valamint Röszkénél.

Átbeszélték a szerb közúti közlekedési és vasúti projekteket is

Azt mondta, alaposan átbeszélték a szerb közúti közlekedési és vasúti projekteket is. A közúti közlekedésben az autópályák összekapcsolása a legfontosabb, a vasútnál pedig megépíteni a gyorsvasutat Budapest és Belgrád között, valamint

összekötni Szegedet Szabadkával, Szabadkát pedig Bajával

– emelte ki Lázár János.

Magyarországnak és Szerbiának stratégiai szövetséget kell kötnie

Közölte: Goran Vesic délután még találkozik magyar üzletemberekkel, mások mellett Csányi Sándorral, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójával. Beszélnek majd a Duna hajózhatóságáról, a dunai áruszállítás lehetőségeiről.

Magyarországnak és Szerbiának az áru- és személyforgalom bonyolításáért stratégiai szövetséget kell kötnie, és minden mesterséges akadályt le kell bontani, legyen az jogszabály vagy határ – jelentette ki Lázár János.

(MTI)

A találkozóról készült videót alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Lázár János Facebook-oldala

***

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Istók3
2023. március 29. 08:20
https://vmek.oszk.hu/03300/03393/03393.htm
Istók3
2023. március 29. 08:19
Akkor a bácskai mészárlásért elégtételt kellene adniuk. Kb. egy közepes városnyi civilt öltek és kínoztak meg a szerbek. Egy hasonló lakosságú (kb. 40e ember) magyarlakta terület Magyarországhoz csatolásával rendezhetnék az adósságukat.
kunfia
2023. március 29. 07:49
"Magyarországnak és Szerbiának az áru- és személyforgalom bonyolításáért stratégiai szövetséget kell kötnie, és minden mesterséges akadályt le kell bontani, legyen az jogszabály vagy határ – jelentette ki Lázár János." Fura , hogy így jelentik be Orbánék, hogy le kell bontani a határt övező migránskerítést. Nem jön már migráns, vagy eddig sem tartotta vissza őket az átjárástól?
Lajoss
2023. március 29. 07:20
Semmi értelme ennek az erőlködésnek..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!