Öt: Hont szerint példátlan, hogy idejönnek egy másik országból magyarra vadászni

2023. február 17. 22:32

Konok Péter szerint a Pride közönsége is veszélyben van a szélsőjobboldaliak miatt, Ceglédi viszont úgy véli, az történt, amit a hatalom megengedett.

2023. február 17. 22:32
null

„Azon gondolkodom, hogyha most ez a derék germán antifatársulat beszabadulna ide, akkor a négyünk közül kit próbálna megverni” – kezdte a beszélgetést Hont András az ATV Öt című műsorában. Azután meg is adta a választ, úgy vélte, Konok Péter és Réz András lenne az esélyes a fekete cuccaik alapján.

Réz András ironizált: legyen megrendezett összecsapás

Konok Péter kijelentette, a kitörés napi parádé unikális dolog – Európa más országaiban ilyet nem rendeznek –, amelynek van turizmusa, minden évben megrendezik. S érdekesnek tartja, hogy a magyar rendőrség szerint ez az eset példátlan, mert a Pride-on látott olyat, hogy a nácik vadásznak a felvonulókra, s olyat is, hogy szélsőjobboldaliak cigány kisgyerekekre.

Réz András – hangsúlyozva, hogy irónia következik – azt javasolta, hogy amennyiben ez a turizmus része, akkor

jelöljenek ki megfelelő helyszíneket, lehessen fegyvereket kölcsönözni,

egyelőre baseballütőt, viperát, s ha bejön a dolog, akkor a tűzfegyverektől sem kellene elzárkózni, s akkor csináljanak egymással azt, amit akarnak.

Hont vitába szállt az elhangzottakkal. Azt állította, az igenis példátlan, hogy idejönnek egy másik országból – német extremista társulat tagjai – magyarra vadászni, és hátulról, viperával, késsel felfegyverkezve csoportosan rátámadnak egyedül lévő járókelőkre. Ilyet nem lehet csinálni semmiféle ideológia nevében – jelentette ki. Amiket Konok mondott, azok a belviszonyaink, azokat nem lehet másra kenni – közölte.

Kettős mérce volt Konok szerint

S arról is beszélt, hogy a magát függetlennek nevező sajtó csak két nappal később számolt be a német bolsevikok ámokfutásáról, a jobboldali média pedig a Betyársereg hasonló akciójáról nem írt. Rémületesnek nevezte, hogy mindenki elkezdi mentegetni azt, amiről úgy sejti, hogy a túloldal neki fogja betudni.

Konok azonban kijelentette, van egy nagy különbség a két dolog között: a rendőrség az antifasisztának titulált támadásoknál közösség elleni erőszak ügyében nyomoz, a

Betyársereg esetében pedig csak garázdaság miatt.

Ceglédi Zoltán két dolgot emelt ki. Azt mondta, az történt, amit a hatalom engedett, de azt nem tippeli meg, miért döntött így, korábban ugyanez a hatalom meg tudott előzni ilyen eseteket. A másik szempont az, hogy a két esetben a közös a gyávaság. Csoportosan ütöttek le mit sem sejtő embereket.

Az Öt c. műsor említett adását itt nézheti vissza:

Nyitókép: YouTube

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik