MTVA: hiába egy jogerős bírósági döntés, a balliberális sajtó cenzúrát kiált

2022. december 14. 21:05

Korábban a Momentum azt kifogásolta, hogy az MTI Országos Sajtószolgálat visszautasította egyik közleményük kiadását.

2022. december 14. 21:05
null

Hiába egy jogerős bírósági döntés, a balliberális sajtó cenzúrát kiált – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó és Marketing Irodája szerdán az MTI-vel annak kapcsán, hogy a Momentum kifogásolta: az MTI Országos Sajtószolgálat visszautasította egyik közleményük kiadását.

A közleményben az MTVA hangsúlyozta: noha néhány hete jogerős ítéletben mondta ki a bíróság, hogy a jogszabályok értelmében a közszolgálati médiaszolgáltatónak joga van jó hírneve védelmében megtagadási jogát gyakorolni, ezúttal

a Momentum kifogásolja, hogy az MTI Országos Sajtószolgálat visszautasította egy közleményük kiadását.    

Ugyan a Momentum, mint minden más szerződött partner, az Országos Sajtószolgálat szolgáltatásának igénybevételekor a közszolgálati médiaszolgáltató közlemény-megtagadási jogosultságát írásbeli szerződésben kifejezetten elismerte, a balliberális orgánumokban cenzúrát kiáltva kéri ki, hogy a közmédiára nézve sértő közleményét nem közölte a hírügynökség – írták.    

Jelezték: a korábbi bírósági döntés szerint mind a polgári törvénykönyvnek, mind a médiatörvénynek megfelel a közszolgálati médiaszolgáltató tevékenysége akkor, amikor a saját érdekeinek, jó hírének, üzleti érdekeinek védelme érdekében szerződésben rögzített megtagadási jogát gyakorolja.

(MTI)

Fotó: Ficsor Márton

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2023. január 14. 21:32
A hírhamisító MTVA és a jó hírnév? Oximoron szvsz.
ChatBot
2022. december 15. 10:52
MTI: Magyar Tévirati Iroda
Szerintem
2022. december 15. 06:44
Miért kellene az MTI-nek kötelezően leközölnie fakenews-t és gyűlöletbeszédet? Arra ott vannak a külföldről lefizetett hazugsággyárai az ellenzéknek.
FeketeFehér
2022. december 15. 06:42
MTVA? Jó hírnév? Had röhögjek. :))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!